
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheesecake fara coacere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Folosim coaja de la o lamaie si coaja de la o lime pentru aroma si decoram totul cu bezea, pentru ca e ceva special in combinatia lamaie-bezea.
Pentru crusta Cheesecake cu lamaie si bezea: Dam biscuitii prin blender, ii amestecam cu untul topit. Presam compozitia de biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili de 18cm diametru. Nu uitati sa tapetati fundul tavii cu hartie de copt. Folosim un pahar pentru a presa biscuitii intr-un strat uniform, dam la rece pana ne ocupam de umplutura.
Pentru umplutura Cheesecake cu lamaie si bezea: Scurgem crema de branza si o amestecam cu zaharul pudra, cu mixerul 2-3 minute. Cu mixerul pornit, adaugam smantana dulce (care trebuie sa fie foarte rece). Continuam sa amestecam 5-7 minute pana crema se intareste. Adaugam sucul si coaja de la o lime si coaja de la o lamaie. Continuam sa amestecam pana compozitia e bine intarita. Turnam crema de branza peste crusta de biscuiti, dam la rece min 12 ore.
Pentru bezea Cheesecake cu lamaie si bezea: Batem albusurile cu un praf de sare pana avem o bezea moale. Adaugam zaharul tos, lingura cu lingura, amestecand pana avem o bezea tare, lucioasa. Cu ajutorul unui pos cu sprit, decoram cheesecake-ul cu bezea, apoi folosim o torta pentru a rumeni bezeaua. Dam din nou la rece pana la servire. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.