
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChec cu ulei de masline
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180 C si tapetam cu hartie de copt o tava rotuda cu diametrul de 25cm.
Intr-un bol incapator, amestecam cu mixerul la viteza medie ouale, zaharul, coaja de portocala, 2-3 minute sau pana sunt bine amestecate. Adaugam in fir subtire sucul de portocale, amestecand constant. Adaugam apoi si uleiul de masline, amestecam bine. La final, cernem peste amestecul obtinut faina, praful de copt si sarea si amestecam pana avem un aluat fin.
Turnam aluatul in tava pregatita si coacem 35-40 minute sau pana checul trece testul scobitorii. Scoatem checul din forma si il mutam pe un gratar, apoi il lasam sa se raceasca de tot inainte de a-l pudra cu zahar sau de a-l glazura.
Pentru glazura de lamaie, amestecati cu telul 250g zahar pudra si 40-50ml zeama de lamaie pana aveti o glazura lucioasa, in care granulele de zahar nu se mai simt. Glazura se toarna peste checul rece si se lasa la rece pana se intareste. Pofta buna!