meriți să fii surprins
Chec cu ulei de masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
1 linguri lingura Portocale Portocala
200 g g Zahar Zahar
250 g g Suc de portocale Suc de portocale
250 g g Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina

Chec cu ulei de masline

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 C si tapetam cu hartie de copt o tava rotuda cu diametrul de 25cm.

Intr-un bol incapator, amestecam cu mixerul la viteza medie ouale, zaharul, coaja de portocala, 2-3 minute sau pana sunt bine amestecate. Adaugam in fir subtire sucul de portocale, amestecand constant. Adaugam apoi si uleiul de masline, amestecam bine. La final, cernem peste amestecul obtinut faina, praful de copt si sarea si amestecam pana avem un aluat fin.

Turnam aluatul in tava pregatita si coacem 35-40 minute sau pana checul trece testul scobitorii. Scoatem checul din forma si il mutam pe un gratar, apoi il lasam sa se raceasca de tot inainte de a-l pudra cu zahar sau de a-l glazura.

Pentru glazura de lamaie, amestecati cu telul 250g zahar pudra si 40-50ml zeama de lamaie pana aveti o glazura lucioasa, in care granulele de zahar nu se mai simt. Glazura se toarna peste checul rece si se lasa la rece pana se intareste. Pofta buna!