
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
aluat
1 kg kg | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
10 g g | Drojdie
Drojdie (uscata) | |
1 lingurite lingurita | Zahar Zahar | |
650 ml ml | Apa
Apa (calduta) | |
4 linguri lingura | Ulei Ulei |
topping
20 g g | Pasta de rosii Pasta de rosii | |
125 g g | Branza Mozzarella Branza Mozzarella | |
250 g g | Rosii cherry Rosii cherry | |
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust) | ||
Sos pesto
Sos pesto (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPizza Caprese
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti faina cernuta intr-un bol si faceti o gaura in mijloc. Adaugati drojdia uscata, zaharul si 100 ml apa calduta. Lasati drojdia timp de 5 minute pana se activeaza, apoi adaugati si restul de apa calduta. Incepeti sa framantati cu mana. Adaugati si uleiul si amestecati bine.
Formati aluatul intr-o bila si lasati-l la dospit timp de 1 h sau 1h ½ sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, pregatiti blatul de lucru si intindeti coca pregatita mai devreme. O taiati in 4 si o formati cu mana sub forma de pizza. O puneti pe tava unsa cu ulei si pregatiti topping-ul.
Ungeti cu pasta de rosii, adaugati mozzarella, rosiile cherry taiate feliute, stropiti cu putin ulei de masline si bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 8-10 minute. Scoateti de la cuptor, adaugati pesto (cat va place) si serviti.
Pofta buna!