meriți să fii surprins
Pizza Caprese

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

1 kg kg Faina alba de grau Faina alba de grau
10 g g Drojdie Drojdie
(uscata)
1 lingurite lingurita Zahar Zahar
650 ml ml Apa Apa
(calduta)
4 linguri lingura Ulei Ulei

topping

20 g g Pasta de rosii Pasta de rosii
125 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella
250 g g Rosii cherry Rosii cherry
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)
Sos pesto Sos pesto
(dupa gust)

Pizza Caprese

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(15)

Mod de preparare

Vezi reteta pas cu pas: Reteta video pizza caprese

Puneti faina cernuta intr-un bol si faceti o gaura in mijloc. Adaugati drojdia uscata, zaharul si 100 ml apa calduta. Lasati drojdia timp de 5 minute pana se activeaza, apoi adaugati si restul de apa calduta. Incepeti sa framantati cu mana. Adaugati si uleiul si amestecati bine.

Formati aluatul intr-o bila si lasati-l la dospit timp de 1 h sau 1h ½ sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, pregatiti blatul de lucru si intindeti coca pregatita mai devreme. O taiati in 4 si o formati cu mana sub forma de pizza. O puneti pe tava unsa cu ulei si pregatiti topping-ul.

Ungeti cu pasta de rosii, adaugati mozzarella, rosiile cherry taiate feliute, stropiti cu putin ulei de masline si bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 8-10 minute. Scoateti de la cuptor, adaugati pesto (cat va place) si serviti.

Pofta buna!