meriți să fii surprins
Pizza contadina cu spanac si bacon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
150 ml ml Apa Apa
4 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
4 catei catel Usturoi Usturoi
250 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
400 g g Rosii uscate Rosii uscate
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
0,5 lingurite lingurita Zahar Zahar
0,5 lingurite lingurita Oregano Oregano
0,5 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
250 g g Spanac Spanac
150 g g Parmezan ras Parmezan ras

Pizza contadina cu spanac si bacon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(8)

Mod de preparare

In vasul de mixare puneti faina, sarea, 2 linguri de ulei de masline, drojdie si apa si amestecati timp de 2 minute, folosind tasta Knead, pana obtineti un aluat uniform pe care il lasati acoperit intr-un castron aproximativ 45 minute, pentru dospire.

In timp de aluatul dospeste, decojiti cepele si cateii de usturoi si maruntiti-i timp de aproximativ 8 secunde, folosind tasta TURBO, dupa care puneti amestecul in alt vas.

Baconul se marunteste timp de 8 secunde folosind tasta TURBO. Adaugati o lingura de ulei de masline si prajiti timp de aproximativ 5 minute, folosind tasta ROAST, pana cand devine auriu. Adaugati apoi jumatate din amestecul de ceapa si usturoi, inabusiti timp de aproximativ 4 minute la 90 gradeC, folosind treapta 2, tasta Reverse, dupa care puneti intr-un alt vas.

Cealalta jumatate din amestecul de ceapa si usturoi o innabusiti impreuna cu uleiul de masline ramas, timp de aproximativ 4 minute, la 100 gradeC, folosind treapta 2. Adaugati rosiile, oregano si cimbru uscat, zaharul, sare si piper si fierbeti timp de aproximativ 20 minute la 100 gradeC folosind treapta 2, tasta Reverse, astfel incat sa obtineti un sos de rosii cremos.

Preincalziti cuptorul la 200 grade C . Pregatiti blatul de lucru, intindeti aluatul si puneti-l pe o tava de pizza. Puneti sosul de rosii, spanacul proaspat, rupt in fasii, amestecul de bacon si ceapa. Apoi, presarati parmezanul. Coaceti pizza aproximativ 20 minute.