
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
430 ml ml | Apa Apa | |
10 ml ml | Zahar Zahar | |
7 g g | Drojdie Drojdie | |
15 g g | Sare grunjoasa Sare grunjoasa | |
680 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
Busuioc
Busuioc (dupa gust ) | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | ||
1 bucati bucata | Ardei capia
Ardei capia (galben) | |
1 bucati bucata | Ceapa
Ceapa (galbena ) | |
1 bucati bucata | Ardei gras verde Ardei gras verde | |
1 bucati bucata | Ardei gras rosu Ardei gras rosu | |
200 g g | Ciuperci Ciuperci | |
2 bucati bucata | Rosii Rosie | |
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFocaccia cu legume la cuptor
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Taie legumele in bucatele de marime potrivita.
Pentru pregatirea aluatului: Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica.
Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa prima dospire, intinde aluatul in asa fel incat sa incapa intr-o tava plata si unsa pentru copt. Presara un amestec de bucatele de legume cu ulei de masline virgin si da la cuptor la 200 grade C, pana cand devin fragede. Aplica cu pensula ulei de masline peste aluat si presara deasupra legumele coapte.
Lasa din nou la dospit timp de 20 de minute, apoi da la cuptor pana cand crusta devine aurie si compoziţia se patrunde. Savureaz-o presarata cu ulei de masline, sare grunjoasa, busuioc proaspat sau frunze de rucola. Poti adauga parmezan vegan (pe baza de nuci sau migdale crude).