meriți să fii surprins
Focaccia

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

7 g g Drojdie Drojdie
(uscata)
1 varfuri varf Zahar Zahar
200 ml ml Apa Apa
(calduta)
400 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
Sare Sare
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline

topping

250 g g Rosii cherry Rosii cherry
Sare Sare
Oregano Oregano
Parmezan Parmezan

Focaccia

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:10 h
(46)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol drojdia uscata, zaharul si apa calduta. Amestecati si lasati 15 minute pana se activeaza drojdia.

Intr-un alt bol, puneti faina, drojdia activata, sare, apa calduta si uleiul de masline. Amestecati totul cu ajutorul unui mixer pana obtineti o coca elastica si lipicioasa in acelasi timp. Formati cu ajutorul unei spatule o bila, o acoperiti cu un servet si o lasati la dospit 1 h sau pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe tocator si il taiati in doua. Ungeti o tava cu ulei de masline, intindeti o parte din aluat, cu mana, ungeti din nou cu ulei de masline, puneti rosii din loc in loc, pe toata suprafata aluatului, presarati sare, oregano si dati la cuptor, la 180°C, timp de 25-30 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Din aluatul ramas, mai faceti o focaccia, procedand la fel.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei