
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
aluat
7 g g | Drojdie
Drojdie (uscata) | |
1 varfuri varf | Zahar Zahar | |
200 ml ml | Apa
Apa (calduta) | |
400 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
Sare Sare | ||
50 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline |
topping
250 g g | Rosii cherry Rosii cherry | |
Sare Sare | ||
Oregano Oregano | ||
Parmezan Parmezan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFocaccia
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol drojdia uscata, zaharul si apa calduta. Amestecati si lasati 15 minute pana se activeaza drojdia.
Intr-un alt bol, puneti faina, drojdia activata, sare, apa calduta si uleiul de masline. Amestecati totul cu ajutorul unui mixer pana obtineti o coca elastica si lipicioasa in acelasi timp. Formati cu ajutorul unei spatule o bila, o acoperiti cu un servet si o lasati la dospit 1 h sau pana isi dubleaza volumul.
Scoateti aluatul pe tocator si il taiati in doua. Ungeti o tava cu ulei de masline, intindeti o parte din aluat, cu mana, ungeti din nou cu ulei de masline, puneti rosii din loc in loc, pe toata suprafata aluatului, presarati sare, oregano si dati la cuptor, la 180°C, timp de 25-30 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Din aluatul ramas, mai faceti o focaccia, procedand la fel.