
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
aluat
500 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
50 g g | Unt Unt | |
100 ml ml | Apa Apa | |
210 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | |
4 g g | Drojdie
Drojdie (uscata) | |
2 linguri lingura | Zahar Zahar | |
0,5 lingurite lingurita | Sare Sare |
pentru uns
1 bucati bucata | Oua Ou | |
1 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
2 linguri lingura | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | |
Mix seminte Mix seminte |
hamburger
4 bucati bucata | Hamburger
Hamburger (vita) | |
Ulei de masline Ulei de masline | ||
Salata verde Salata verde | ||
1 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | |
1 bucati bucata | Rosii
Rosie (felii) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChifle pentru hamburger
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru aluat amestecati untul, laptele si apa si puneti pe foc pana se topeste untul, dar nu le lasati sa fiarba. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Intre timp amestecati 300 g faina cu drojdia si zaharul.
Adaugati lichidul usor racit si omogenizati bine dupa care adaugati si oul intreg.
La final adaugati si restul de faina amestecata cu sare si framantati un aluat fin si lejer pe care nu il lasati la dospit, ci il prelucrati imediat.
Portionati aluatul cu ajutorul unei raclete sau a unui cutit, in 8 parti egale (atentie, nu rupeti aluatul cu mana, pentru ca el nu va mai creste uniform). Luati fiecare parte si rotunjiti-o, adunand marginile bilelor de aluat, tragandu-le dedesubt.
La final, puneti bilele de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le la dospit, acoperite cu folie alimentara, timp de 45 minute.
Ungeti chiflele crescute cu galbenus de ou si apoi presarati mix de seminte. Bagati la cuptor, la 200°C, timp de 10-15 minute sau pana se rumenesc frumos. Lasati-le la racit in tava.
Intre timp, pregatiti hamburgerii. Ii scoateti din folie, ii puneti pe o farfurie, ii ungeti pe ambele parti cu ulei de masline si apoi ii puneti pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Daca ii doriti mai rumeniti, ii puteti lasa mai mult timp.
Taiati chifla in jumatate, adaugati salata, hamburgerul, ceapa rosie, feliile de rosie si cealalta jumatate de chifla. Pofta buna!