meriți să fii surprins
Chifle pentru hamburger

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

500 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
50 g g Unt Unt
100 ml ml Apa Apa
210 ml ml Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5%
4 g g Drojdie Drojdie
(uscata)
2 linguri lingura Zahar Zahar
0,5 lingurite lingurita Sare Sare

pentru uns

1 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
2 linguri lingura Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5%
Mix seminte Mix seminte

hamburger

4 bucati bucata Hamburger Hamburger
(vita)
Ulei de masline Ulei de masline
Salata verde Salata verde
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
1 bucati bucata Rosii Rosie
(felii)

Chifle pentru hamburger

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:13 h
(19)

Mod de preparare

Vezi reteta pas cu pas: Reteta video Chifle pentru hamburger

Pentru aluat amestecati untul, laptele si apa si puneti pe foc pana se topeste untul, dar nu lelasati sa fiarba. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Intre timp amestecati 300 g faina cu drojdia si zaharul.

Adaugati lichidul usor racit si omogenizati bine dupa care adaugati si oul intreg.

La final adaugati si restul de faina amestecata cu sare si framantati un aluat fin si lejer pe carenu il lasati la dospit, ci il prelucrati imediat.

Portionati aluatul cu ajutorul unei raclete sau a unui cutit, in 8 parti egale (atentie, nu rupetialuatul cu mana, pentru ca el nu va mai creste uniform).Luati fiecare parte si rotunjiti-o, adunand marginile bilelor de aluat, tragandu-le dedesubt.

La final, puneti bilele de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le la dospit,acoperite cu folie alimentara, timp de 45 minute.

Ungeti chiflele crescute cu galbenus de ou si apoi presarati mix de seminte. Bagati la cuptor, la200°C, timp de 10-15 minute sau pana se rumenesc frumos.Lasati-le la racit in tava.

Intre timp, pregatiti hamburgerii.Ii scoateti din folie, ii puneti pe o farfurie, ii ungeti pe ambele parti cu ulei de masline si apoi iipuneti pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Daca ii doriti mai rumeniti, ii puteti lasa mai multtimp.

Taiati chifla in jumatate, adaugati salata, hamburgerul, ceapa rosie, feliile de rosie si cealaltajumatate de chifla. Pofta buna!