meriți să fii surprins
Focaccia rapida in tigaie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Focaccia rapida in tigaie sau cum faci toata familia fericita cu o masa wow! Se pregateste foarte rapid, desi este un aluat pe baza de drojdie, nu trebuie sa il lasam prea mult la dospit, pentru ca il coacem la foc foarte mic, in tigaie, si are timp sa se “desfasoare” in liniste.

Ingrediente

300 g g Faina Faina
150 - 160 g g Apa Apa
(calduta)
0,5 plicuri plic Drojdie uscata Drojdie uscata
1 lingurite lingurita Zahar brun Zahar brun
1 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 lingurite lingurita Sare Sare
1 lingurite lingurita Usturoi granulat Usturoi granulat
20 felii felie Branza moale Branza moale
150 g g Prosciutto cotto Prosciutto cotto

Focaccia rapida in tigaie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:40 h
(66)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-un blender pune faina, apa calduta, drojdia, zaharul, uleiul. Amesteca cca 1 minut sau pana aluatul incepe sa se lege.

Pune sarea si usturoiul, continua sa amesteci pana aluatul e bine legat si elastic.

Daca este nevoie, mai adauga o lingurita de apa sau 1 lingura de faina.

Aluatul trebuie sa fie compact si maleabil.

Pas 1 - Focaccia rapida in tigaie

Pasul 2

Lasa aluatul sa se odihneasca 15 minute, apoi imparte-l in 2 parti egale. Pe masa unsa cu putin ulei, intinde doua cercuri de aluat, cu diametrul de 25cm.

Aseaza primul cerc de aluat in cratita unsa cu putin ulei. Pune un strat de felii de branza, apoi sunca, apoi inca un strat de felii de branza si acopera cu a doua foaie de aluat. Strange bine marginile pentru a sigila focaccia. Inteapa din loc in loc cu furculita.

Pune cratita pe foc, la foc foarte mic. Acopera cu capacul. Dupa 10 minute, foloseste-te de capac sau de 2 spatule de lemn pentru a intoarce focaccia. Coace 8-10 minute si pe partea cealalta.

Pas 2 - Focaccia rapida in tigaie

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Pregateste aluatul in robotul de bucatarie, pur si simplu adauga ingredientele si, in mai putin de 5 minute, ai un aluat elastic, bine legat, numai bun de folosit la delicioasa focaccia rapida in tigaie. Poti folosi orice umplutura doresti. Merge perfect cu putin sos de rosii sau mustar. Pentru focaccia rapida in tigaie am folosit o cratita cu diametrul de 25-30 cm, neaparat cu un capac care se inchide etans. Poti coace focaccia pe aragaz, la foc foarte mic sau in cuptor, la 160°C, timp de 20-25 minute, fara capac.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Focaccia rapida in tigaie
1:40 h

Focaccia rapida in tigaie

Ingrediente

Faina
300 g
Apa (calduta)
150 - 160 g
Drojdie uscata
0.5 plic
Zahar brun
1 lingurita
Ulei de masline extravirgin
1 lingura
Sare
1 lingurita
Usturoi granulat
1 lingurita
Branza moale
20 felie
Prosciutto cotto
150 g
Pas 1 - Focaccia rapida in tigaie
5 min

Pasul 1

Pas 1 - Focaccia rapida in tigaie

Intr-un blender pune faina, apa calduta, drojdia, zaharul, uleiul. Amesteca cca 1 minut sau pana aluatul incepe sa se lege.

Pune sarea si usturoiul, continua sa amesteci pana aluatul e bine legat si elastic.

Daca este nevoie, mai adauga o lingurita de apa sau 1 lingura de faina.

Aluatul trebuie sa fie compact si maleabil.

Faina: 300 g
Apa (calduta): 150 - 160 g
Drojdie uscata: 0.5 plic
Zahar brun: 1 lingurita
Ulei de masline extravirgin: 1 lingura
Sare: 1 lingurita
Usturoi granulat: 1 lingurita
Pas 2 - Focaccia rapida in tigaie
1:35 h

Pasul 2

Pas 2 - Focaccia rapida in tigaie

Lasa aluatul sa se odihneasca 15 minute, apoi imparte-l in 2 parti egale. Pe masa unsa cu putin ulei, intinde doua cercuri de aluat, cu diametrul de 25cm.

Aseaza primul cerc de aluat in cratita unsa cu putin ulei. Pune un strat de felii de branza, apoi sunca, apoi inca un strat de felii de branza si acopera cu a doua foaie de aluat. Strange bine marginile pentru a sigila focaccia. Inteapa din loc in loc cu furculita.

Pune cratita pe foc, la foc foarte mic. Acopera cu capacul. Dupa 10 minute, foloseste-te de capac sau de 2 spatule de lemn pentru a intoarce focaccia. Coace 8-10 minute si pe partea cealalta.

Branza moale: 20 felie
Prosciutto cotto: 150 g
Focaccia rapida in tigaie

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2