Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
300 g g | Faina Faina | ||
150 - 160 g g | Apa
Apa (calduta) | ||
0,5 plicuri plic | Drojdie uscata Drojdie uscata | ||
1 lingurite lingurita | Zahar brun Zahar brun | ||
1 linguri lingura | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | ||
1 lingurite lingurita | Sare Sare | ||
1 lingurite lingurita | Usturoi granulat Usturoi granulat | ||
20 felii felie | Branza moale Branza moale | ||
150 g g | Prosciutto cotto Prosciutto cotto |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFocaccia rapida in tigaie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-un blender pune faina, apa calduta, drojdia, zaharul, uleiul. Amesteca cca 1 minut sau pana aluatul incepe sa se lege.
Pune sarea si usturoiul, continua sa amesteci pana aluatul e bine legat si elastic.
Daca este nevoie, mai adauga o lingurita de apa sau 1 lingura de faina.
Aluatul trebuie sa fie compact si maleabil.
Pasul 2
Lasa aluatul sa se odihneasca 15 minute, apoi imparte-l in 2 parti egale. Pe masa unsa cu putin ulei, intinde doua cercuri de aluat, cu diametrul de 25cm.
Aseaza primul cerc de aluat in cratita unsa cu putin ulei. Pune un strat de felii de branza, apoi sunca, apoi inca un strat de felii de branza si acopera cu a doua foaie de aluat. Strange bine marginile pentru a sigila focaccia. Inteapa din loc in loc cu furculita.
Pune cratita pe foc, la foc foarte mic. Acopera cu capacul. Dupa 10 minute, foloseste-te de capac sau de 2 spatule de lemn pentru a intoarce focaccia. Coace 8-10 minute si pe partea cealalta.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Pregateste aluatul in robotul de bucatarie, pur si simplu adauga ingredientele si, in mai putin de 5 minute, ai un aluat elastic, bine legat, numai bun de folosit la delicioasa focaccia rapida in tigaie. Poti folosi orice umplutura doresti. Merge perfect cu putin sos de rosii sau mustar. Pentru focaccia rapida in tigaie am folosit o cratita cu diametrul de 25-30 cm, neaparat cu un capac care se inchide etans. Poti coace focaccia pe aragaz, la foc foarte mic sau in cuptor, la 160°C, timp de 20-25 minute, fara capac.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.