
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 ml ml | Lapte Lapte | |
1 bucati bucata | Lamai
Lamaie (zeama) | |
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
250 g g | Faina
Faina (integrala) | |
30 g g | Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz | |
3 linguri lingura | Mix seminte Mix seminte | |
1 linguri lingura | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | |
0,5 lingurite lingurita | Sare Sare |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaine irlandeza
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 160 °C.
Daca nu aveti lapte batut, puteti pregati din lapte si zeama de la o lamaie. Puneti intr-un bol laptele si zeama de la o lamaie, amestecati si lasati 10 minute pana se ingroasa.
Intr-un bol, adaugati faina alba, faina integral, fulgii de ovaz, mixul de seminte, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecati bine totul. Apoi, adaugati si laptele batut pregatit la inceput, incorporand totul usor, pana formati o bila pe care o asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si pudrata cu faina.
Crestati bila de aluat in cruce, cat mai adanc - cam la 2/3 din grosime. Rolul crestaturii este sa lase sa iasa mai repede bulele de aer ce se formeaza in timpul coacerii, de la reactia dintre bicarbonat si laptele batut.
Bagati-o la cuptor, la 160 °C timp de 40 -50 minute, pana cand se rumeneste frumos si suna a gol daca o loviti pe fund.
Serviti cu unt asezonat cu vedeturi. Pofta buna!