meriți să fii surprins
Patatas Bravas

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

900 g g Cartofi Cartof
3 linguri lingura Ulei Ulei
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
5 catei catel Usturoi Usturoi
400 g g Rosii tocate Rosii tocate
45 g g Piure de rosii Piure de rosii
Chilli fulgi Chilli fulgi
Sare Sare
Piper Piper
Boia de ardei Boia de ardei
Chorizo Chorizo
Patrunjel Patrunjel

Patatas Bravas

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(204)

Mod de preparare

Pentru inceput, fierbe cartofii. Pune un vas cu apa pe foc si adauga cartofii spalati (in coaja).  Lasa-i sa fiarba pana intra cutitul in ei. Nu ii lasa mai mult pentru ca sa-i poti taia si baga la cuptor, altfel, se pot sfarama. Dupa ce au fiert, scurge apa si lasa-i la racit. 

Pentru sos, pune o tigaie pe foc, adauga uleiul, ceapa tocata si caleste pentru 3-4 minute, pana se inmoaie, apoi adauga usturoiul tocat, rosiile tocate, piureul de rosii, fulgii de chilli, sare, piper si lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute, pana se ingroasa.

Dupa ce ai pregatit sosul, curata cartofii, taie-i cubulete, pune-i intr-un bol si adauga uleiul, fulgi de chilli, piper, sare si boiaua dulce. Amesteca foarte bine totul astfel incat sa fie acoperiti toti cartofii. 

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si distribuie cartofii in tava. Da-i la cuptor, la 200°C, timp de 40 - 50 minute, pana cand devin crocanti si aurii. 

In timp ce cartofii sunt la cuptor, prajeste carnati chorizo si serveste alaturi de cartofii crocanti (peste care poti presa patrunjel proaspat) si de sosul pregatit mai devreme. 

Pofta buna!