
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Cartofi albi Cartofi albi | |
5 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
150 ml ml | Vin rosu Vin rosu | |
1 lingurite lingurita | Cimbru Cimbru | |
3 catei catel | Usturoi Usturoi | |
30 g g | Masline
Masline (umplute cu ansoa) | |
170 g g | Salam
Salam (secuiesc) | |
Salam
Salam (banatean) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAperitive cu salam chorizo si cartofi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie in 24 de felii si se prajesc in 3 - 4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare, timp de cca. 20 de minute, la flacara mica, pana devin crocanti. Se intorc din cand in cand. Se asezoneaza cu sare si piper. In ultimele doua minute de prajire, se amesteca cu cateii de usturoi taiati felii si cu cimbrul. Maslinele se lasa la scurs.
Salamul chorizo se curata si se taie in 24 de felii. Se prajeste scurt in uleiul fierbinte ramas, la foc mic. Se toarna vinul rosu (cu grija, poate sari), se acopera tigaia, iar timp de cate 2 minute, se prajeste salamul pe fiecare parte.
Se formeaza aperitivele din cate o felie de cartofi, o felie de chorizo si o maslina. Sunt si mai gustoase daca se servesc cu restul de vin rosu. Que aproveche!