meriți să fii surprins
Aperitive cu salam chorizo si cartofi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
5 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
150 ml ml Vin rosu Vin rosu
1 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
3 catei catel Usturoi Usturoi
30 g g Masline Masline
(umplute cu ansoa)
170 g g Salam Salam
(secuiesc)
Salam Salam
(banatean)

Aperitive cu salam chorizo si cartofi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(16)

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in 24 de felii si se prajesc in 3 - 4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare, timp de cca. 20 de minute, la flacara mica, pana devin crocanti. Se intorc din cand in cand. Se asezoneaza cu sare si piper. In ultimele doua minute de prajire, se amesteca cu cateii de usturoi taiati felii si cu cimbrul. Maslinele se lasa la scurs.

Salamul chorizo se curata si se taie in 24 de felii. Se prajeste scurt in uleiul fierbinte ramas, la foc mic. Se toarna vinul rosu (cu grija, poate sari), se acopera tigaia, iar timp de cate 2 minute, se prajeste salamul pe fiecare parte.

Se formeaza aperitivele din cate o felie de cartofi, o felie de chorizo si o maslina. Sunt si mai gustoase daca se servesc cu restul de vin rosu. Que aproveche!