
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Cartofi albi Cartofi albi | ||
5 bucati bucata | Oua Ou | ||
100 g g | Chorizo Chorizo | ||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
20 ml ml | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTortilla spaniola cu cartofi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Fierbem cartofii, ii curatam si ii taiem felii de 4-5 mm. Ceapa o taiem cubulete mici si o sotam intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline la foc mic.
Cand ceapa a devenit translucenta adaugam si chorizo si le sotam in continuare, pana cand ceapa devine aurie. Intr-un bol batem bine bine cele 5 oua si le asezonam cu sare si piper.
Acum avem doua variante: daca avem o tigaie pe care o putem baga la cuptor, amestecam toate ingredientele in bolul in care am batut ouale, punem tigaia la foc foarte mic, punem restul de ulei de masline si adaugam toata compozitia in tigaie (neaparat tigaia trebuie sa fie incinsa) si procedam ca la orice omleta normala numai ca acum vom lasa focul foarte foarte mic si o vom lasa cate 3-4 minute pe fiecare parte ca sa se rumeneasca frumos, daca tigaia este mica si tortilla este prea inalta si nu se coace la mijloc, nici o problema, o dam la cuptor inca vreo 10-12 minute la temperatura foarte mica 110-120 de gradeCelsius.
A doua varianta ar fi mai simpla si ar necesita mai putin efort, luam un vas yena sau ceramica si asezam pe rand in straturi ingredientele, ungem vasul cu putin unt,punem putin din amestecul de ou si apoi alternam straturi de cartofii taiati felii, amestecul de ceapa si chorizo, feliile de branza, apoi punem iar ou, felii de cartofii, ceapa cu chorizo si iar ou deasupra.
Bagam tortilla la cuptor la temperatura mica 110-120 de grade Celsiustimp de 25-30 de min. Cand timpul s-a scurs marim temperatura la 180 de grade Celsius si o mai lasam inca 7-8 minute ca sa se rumeneasca uniform.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.