
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
750 g g | Creveti Creveti | |
1 lingurite lingurita | Usturoi granulat Usturoi granulat | |
1 lingurite lingurita | Ceapa
Ceapa (granulata) | |
0,5 lingurite lingurita | Cumin Cumin | |
1 lingurite lingurita | Boia afumata
Boia afumata (paprika) | |
0,5 lingurite lingurita | Turmeric Turmeric | |
2 lingurite lingurita | Sare Sare | |
0,5 lingurite lingurita | Piper Piper | |
0,5 lingurite lingurita | Ghimbir
Ghimbir (proaspat, razuit) | |
3 lingurite lingurita | Mix condimente
Mix condimente (pentru gratar) | |
60 ml ml | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFrigarui de creveti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Decongeleaza crevetii intr-o sita, sub jet de apa rece. In niciun caz nu folosi apa fierbinte pentru a grabi procesul de decongelare. Scurge foarte bine crevetii si tamponeaza-i cu servet de hartie, pentru a fi complet uscati.
Intr-un bol incapator pune uleiul de masline, zeama de lamaie, patrunjelul tocat marunt si toate condimentele. Amesteca foarte bine, apoi adauga crevetii. Amesteca astfel incat sa fie bine acoperiti de sos. Acopera cu folie alimentara, lasa deoparte 20-30 min.
Pune crevetii pe frigarui, cat mai stransi unii de ceilalti. Prajeste-i pe gratarul bine incins, 2 minute pe fiecare parte, pana isi schimba culoarea si devin roz. Dupa ce ii iei de pe gratar, ii poti stropi cu extra zeama de lamaie.
Ce merge perfect alaturi de frigarui? Un sos de usturoi sau aioli! Diferenta dintre aoili si maioneza? Este o emulsie pe baza de ulei de masline si foaaarte mult usturoi pisat. In rest, il poti pregati exact ca o maioneza si e delicios.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.