meriți să fii surprins
Frigarui de creveti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Frigarui de creveti in stil spaniol, o reteta perfecta pentru vara. Poti sa pregatesti frigaruile de creveti la iesirile la gratar sau pe gratarul electric de interior, sunt delicioase oricum. Aceasta reteta, specifica zonei Andaluzia din sudul Spaniei, este servita in mod traditional ca aperitiv/gustare tapas, insa noi o savuram si la pranz, ca fel principal.

Ingrediente

750 g g Creveti Creveti
1 lingurite lingurita Usturoi granulat Usturoi granulat
1 lingurite lingurita Ceapa Ceapa
(granulata)
0,5 lingurite lingurita Cumin Cumin
1 lingurite lingurita Boia afumata Boia afumata
(paprika)
0,5 lingurite lingurita Turmeric Turmeric
2 lingurite lingurita Sare Sare
0,5 lingurite lingurita Piper Piper
0,5 lingurite lingurita Ghimbir Ghimbir
(proaspat, razuit)
3 lingurite lingurita Mix condimente Mix condimente
(pentru gratar)
60 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 bucati bucata Lamai Lamaie
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

Frigarui de creveti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(177)

Mod de preparare

Decongeleaza crevetii intr-o sita, sub jet de apa rece. In niciun caz nu folosi apa fierbinte pentru a grabi procesul de decongelare. Scurge foarte bine crevetii si tamponeaza-i cu servet de hartie, pentru a fi complet uscati.

Intr-un bol incapator pune uleiul de masline, zeama de lamaie, patrunjelul tocat marunt si toate condimentele. Amesteca foarte bine, apoi adauga crevetii. Amesteca astfel incat sa fie bine acoperiti de sos. Acopera cu folie alimentara, lasa deoparte 20-30 min.

Pune crevetii pe frigarui, cat mai stransi unii de ceilalti. Prajeste-i pe gratarul bine incins, 2 minute pe fiecare parte, pana isi schimba culoarea si devin roz. Dupa ce ii iei de pe gratar, ii poti stropi cu extra zeama de lamaie.

Ce merge perfect alaturi de frigarui? Un sos de usturoi sau aioli! Diferenta dintre aoili si maioneza? Este o emulsie pe baza de ulei de masline si foaaarte mult usturoi pisat. In rest, il poti pregati exact ca o maioneza si e delicios.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

PătrunjelPătrunjel
Pătrunjel
25.04 - 28.04
Stoc limitat!*
1,49Lei