meriți să fii surprins
Brunch in stil spaniol

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 pachete pachet Chorizo Chorizo
3 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
Sare Sare
Piper Piper
250 g g Unt Unt
(topi si racit)
30 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
1 fire fir Ceapa verde Ceapa verde
2 bucati bucata Chifle Chifla
2 bucati bucata Oua Ou
100 g g Salata mixta Salata mixta
Patrunjel Patrunjel

Brunch in stil spaniol

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(38)

Mod de preparare

Pentru inceput, gateste carnatii chorizo. Pune o tigaie pe foc si adauga carnatii chorizo pe care ii gatesti timp de 4-5 minute, pana devin crocanti. 

Dupa ce ai pregatit carnatii chorizo, pregateste sosul. Topeste untul la foc mic si lasa-l la racit. 

Adauga galbenusurile intr-un vas, asezoneaza cu sare, piper, amesteca bine si pune vasul la bain marie. Adauga untul topit si racit, putin cate putin, amestecand continuu, timp de 3-5 minute. Pune si zeama de lamaie si amesteca din nou  pana obtii o compozitie cremoasa si densa. La final, adauga un fir de ceapa verde, tocata. Amesteca si transfera sosul  intr-un bol. 

Taie chiflele in jumatate. Pune o tigaie pe foc si rumeneste chiflele cu partea taiata in jos.

Apoi, pregateste ouale posate. Pune un vas cu apa pe foc, adauga sare si lasa sa fiarba apa. Cand a fiert, adauga ouale si lasa-le sa fiarba 2, 3 minute. Nu le agita, nu le amesteca. Lasa-le pur si simplu sa fiarba. Dupa cele 2, 3 minute, scoate-le cu grija pe o farfurie. 

Pune salata mixta pe o farfurie, jumatatile de chifla, carnatii chorizo prajiti pe fiecare chifla, apoi sos, ouale posate, asezoneaza cu piper si, la urma, presara patrunjel tocat.  

Pofta buna!