
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 g g | Unt Unt | ||
70 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
90 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
400 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | ||
150 ml ml | Supa de pui Supa de pui | ||
80 g g | Chorizo Chorizo | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) | |||
Condimente
Condimente (dupa gust ) | |||
500 ml ml | Ulei Ulei | ||
150 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
150 g g | Pesmet Pesmet | ||
150 g g | Ansoa file Ansoa file | ||
70 g g | Jambon Jambon | ||
150 g g | Masline Masline | ||
5 linguri lingura | Sos de usturoi Sos de usturoi | ||
150 g g | Ardei gras rosu Ardei gras rosu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTapas mix
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Punem uleiul si untul intr-o tigaie incapatoare si in ele calim ceapa 2-3 minute, amestecand des, pana ceapa este translucida.
Punem apoi faina, amestecam bine si le gatim impreuna 5 minute, la foc mediu, amestecand.
Urmeaza sa punem supa de pui si lapte, amestecam cu telul ca sa nu se faca cocoloase si lasam pe foc alte 7-8 minute, pentru ca sosul sa se intareasca si faina sa fie gatita.
Adaugam si chorizo taiat cubulete si asezonam dupa gust cu sare, piper si amestec de condimente spaniole Sol y Mar. Lasam totul sa se raceasca 1-2 ore.
Dupa ce amestecul e rece, putem modela si praji crochetele (cu ajutorul celor 2 oua batute, a celor 150 g de faina si 150 g de pesmet).
Modelam crochetele de marimea unei mingi de ping-pong, le dam prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet, inca o data prin ou si inca o data prin pesmet. Asa suntem siguri ca au o crusta groasa si ca nu iese compozitia (care va deveni si mai cremoasa) nu iese la prajit.
Prajim crochetele in baie de ulei, pana sunt rumenite frumos, apoi le scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pentru restul de TAPAS, avem nevoie in primul si in primul rand de Pan Tostado Sol y Mar, gasiti la Lidl mai multe sortimente, eu le-am ales pe cele cu usturoi si patrunjel.
Apoi folosim asa: file de ansoa in ulei de masline si patrunjel Sol y Mar, Jamon Serrano Sol y Mar, masline verzi umplute cu ardei Sol y Mar, sos de usturoi Aioli Sol y Mar, ardei gras. Se coace ardeiul gras pe plita si apoi se curata bine de coaja. Apoi adaugam o felie de ansoa si o maslina si se servesc cu pan tostado.
Si pe alte feliute de paine prajita se pune o felie sanatoasa de branza Manchego si una de Jamon Serrano.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.