meriți să fii surprins
Tapas mix

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

50 g g Unt Unt
70 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
90 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
400 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
150 ml ml Supa de pui Supa de pui
80 g g Chorizo Chorizo
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
Condimente Condimente
(dupa gust )
500 ml ml Ulei Ulei
150 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
150 g g Pesmet Pesmet
150 g g Ansoa file Ansoa file
70 g g Jambon Jambon
150 g g Masline Masline
5 linguri lingura Sos de usturoi Sos de usturoi
150 g g Ardei gras rosu Ardei gras rosu

Tapas mix

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(14)

Mod de preparare

Punem uleiul si untul intr-o tigaie incapatoare si in ele calim ceapa 2-3 minute, amestecand des, pana ceapa este translucida.

Punem apoi faina, amestecam bine si le gatim impreuna 5 minute, la foc mediu, amestecand.

Urmeaza sa punem supa de pui si lapte, amestecam cu telul ca sa nu se faca cocoloase si lasam pe foc alte 7-8 minute, pentru ca sosul sa se intareasca si faina sa fie gatita.

Adaugam si chorizo taiat cubulete si asezonam dupa gust cu sare, piper si amestec de condimente spaniole Sol y Mar. Lasam totul sa se raceasca 1-2 ore.

Dupa ce amestecul e rece, putem modela si praji crochetele (cu ajutorul celor 2 oua batute, a celor 150 g de faina si 150 g de pesmet).

Modelam crochetele de marimea unei mingi de ping-pong, le dam prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet, inca o data prin ou si inca o data prin pesmet. Asa suntem siguri ca au o crusta groasa si ca nu iese compozitia (care va deveni si mai cremoasa) nu iese la prajit.

Prajim crochetele in baie de ulei, pana sunt rumenite frumos, apoi le scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pentru restul de TAPAS, avem nevoie in primul si in primul rand de Pan Tostado Sol y Mar, gasiti la Lidl mai multe sortimente, eu le-am ales pe cele cu usturoi si patrunjel.

Apoi folosim asa: file de ansoa in ulei de masline si patrunjel Sol y Mar, Jamon Serrano Sol y Mar, masline verzi umplute cu ardei Sol y Mar, sos de usturoi Aioli Sol y Mar, ardei gras. Se coace ardeiul gras pe plita si apoi se curata bine de coaja. Apoi adaugam o felie de ansoa si o maslina si se servesc cu pan tostado.

Si pe alte feliute de paine prajita se pune o felie sanatoasa de branza Manchego si una de Jamon Serrano.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei