Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Zmeura Zmeura | |
250 g g | Capsuni Capsuni | |
400 g g | Smantana
Smantana (30% grasime) | |
4 bucati bucata | Galbenusuri
Galbenus (ou marimea M) | |
100 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
20 g g | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
150 g g | Iaurt grecesc
Iaurt grecesc (10% grasime) | |
20 g g | Zahar Zahar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParfait de zmeura si capsuni
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Spalam si uscam zmeura si capsunile. Scoatem frunzele capsunilor si le taiem in 2 sau in 4, in functie de dimensiunea lor.
Tapetam tava cu folie alimentara si distribuim in ea 100 g de zmeura si capsuni.
Introducem accesoriul de mixare in vasul blenderului. Fara sa introducem paharul pentru dozare, batem crema pana se intareste, timp de 1 minut si 30 de secunde / viteza 4. Apoi scoatem accesoriul de amestecare, scoatem crema si curatam recipientul si accesoriul de amestecare.
Introducem accesoriul de amestecare in vasul blenderului. Punem galbenusurile cu zaharul pudra cernut si 10 g zahar vanilat in vasul blenderului si, cu paharul de dozare montat, batem pana devine cremos 3 minute / viteza 3 / 70°C.
Adaugam iaurtul si, cu paharul de dozare montat, amestecam 20 de secunde / viteza 2. Adaugam smantana si, cu paharul de dozare montat, amestecam 20 de secunde / viteza 2. Scoatem accesoriul de amestecare. Turnam amestecul peste fructe si punem la congelator timp de 12 ore. Curatam recipientul robotului.
Pentru sosul de fructe, fierbem fructele ramase cu zaharul si zaharul vanilat ramas timp de 10 minute / viteza 2 / 90°C, fara paharul de dozare montat. Apoi, cu paharul de dozare montat, pasam timp de 30 de secunde / viteza 8 (MCS: buton pentru pasare).
Transferam amestecul obtinut si il strecuram printr-o sita fina, astfel incat sa ramana semintele.
Lasam piureul sa se raceasca complet.
Scoatem parfait-ul din congelator cu 10 minute inainte de servire, taiem felii si servim cu sosul de fructe. Pofta buna!
UN SFAT UTIL:
Daca nu avem fructe proaspete, putem folosi si fructe congelate.