meriți să fii surprins
Parfait de zmeura si capsuni

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Monsieur Cuisine Connect
Monsieur Cuisine Connect
Reteta realizata cu robotul multifunctional Monsieur Cuisine.

Ingrediente

250 g g Zmeura Zmeura
250 g g Capsuni Capsuni
400 g g Smantana Smantana
(30% grasime)
4 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
(ou marimea M)
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
20 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
150 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
(10% grasime)
20 g g Zahar Zahar

Parfait de zmeura si capsuni

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

12:30 h
(42)

Mod de preparare

Spalam si uscam zmeura si capsunile. Scoatem frunzele capsunilor si le taiem in 2 sau in 4, in functie de dimensiunea lor. 

Tapetam tava cu folie alimentara si distribuim in ea 100 g de zmeura si capsuni.

Introducem accesoriul de mixare in vasul blenderului. Fara sa introducem paharul pentru dozare, batem crema pana se intareste, timp de 1 minut si 30 de secunde / viteza 4. Apoi scoatem accesoriul de amestecare, scoatem crema si curatam recipientul si accesoriul de amestecare.

Introducem accesoriul de amestecare in vasul blenderului. Punem galbenusurile cu zaharul pudra cernut si 10 g zahar vanilat in vasul blenderului si, cu paharul de dozare montat, batem pana devine cremos 3 minute / viteza 3 / 70°C.

Adaugam iaurtul si, cu paharul de dozare montat, amestecam 20 de secunde / viteza 2. Adaugam smantana si, cu paharul de dozare montat, amestecam 20 de secunde / viteza 2. Scoatem accesoriul de amestecare. Turnam amestecul peste fructe si punem la congelator timp de 12 ore. Curatam recipientul robotului.

Pentru sosul de fructe, fierbem fructele ramase cu zaharul si zaharul vanilat ramas timp de 10 minute / viteza 2 / 90°C, fara paharul de dozare montat. Apoi, cu paharul de dozare montat, pasam timp de 30 de secunde / viteza 8 (MCS: buton pentru pasare).

Transferam amestecul obtinut si il strecuram printr-o sita fina, astfel incat sa ramana semintele.

Lasam piureul sa se raceasca complet.

Scoatem parfait-ul din congelator cu 10 minute inainte de servire, taiem felii si servim cu sosul de fructe. Pofta buna!

UN SFAT UTIL: 
Daca nu avem fructe proaspete, putem folosi si fructe congelate.