meriți să fii surprins
Crepes suzette

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Crepes suzette - sau clatite cu protocale in stil frantuzesc sunt niste clatite speciale, cu un sos delicios de portocale, zahar caramelizat si unt. Este un desert elegant, cu care vei face senzatie la toate petrecerile!

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
200 g g Faina Faina
350 ml ml Lapte Lapte
50 g g Unt Unt
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Esenta de portocale Esenta de portocale
1 praf praf Sare Sare
80 g g Unt Unt
50 g g Zahar Zahar
2 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
80 ml ml Suc de portocale Suc de portocale
Inghetata Inghetata
(servire)

Crepes suzette

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(129)

Mod de preparare

Pasul 1

Mai intai te ocupi de clatite - intr-un bol incapator pune oaule, laptele, esenta de portocala, untul topit. Amesteca foarte bine, apoi adauga faina, praful de copt, sarea. Amesteca pana aluatul nu mai are cocoloase si lasa deoparte minim 30 min sa se odihneasca inainte de a praji clatitele. 

Prajeste clatitele pe rand, intr-o tava cu diametrul de 20-22 cm, unsa cu putin ulei. Pune cca 4 linguri de aluat pentru fiecare clatita. Ridica tigaia de pe foc si o roteste-o astfel incat aluatul sa acopere tigaia intr-un strat subtire.

Coace clatita 30-40 secunde la foc mediu si intoarce-o cand marginile sunt usor uscate si apar mici bule pe partea superioare. Mai coace 10 secunde si pe cealalta parte. Compozitia e suficienta pentru 12 clatite.

Cand termini de copt clatitele, impatureste-le pe fiecare in jumatate si lasa-le deoparte pana pregatesti sosul. 

Pas 1 - Clatite

Pasul 2

Pentru sos, intr-o tigaie incapatoare, pune zaharul si caramelizeaza-l pana devine auriu.

Trage de pe foc, adauga untul, coaja si sucul de portocala. Lasa la foc mic pana sosul incepe sa fiarba, zaharul caramelizat se topeste si ai un sirop.

Pas 2 - Sos de portocale

Pasul 3

Pune clatitele in sirop si impatureste-le inca o data cu ajutorul unui cleste de bucatarie, apoi scoate-le pe un platou. Toarna deasupra extra sos de portocale.

Serveste crepes suzette calde, merg perfect alaturi de un glob de inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Pas 3 - Asamblare crepes suzette

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

2 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-17%
22,89
18,99Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Crepes suzette
60 min

Crepes suzette

Ingrediente

Ou
3 bucata
Faina
200 g
Lapte
350 ml
Unt
50 g
Praf de copt
0.5 plic
Esenta de portocale
1 lingurita
Sare
1 praf
Unt
80 g
Zahar
50 g
Coaja de portocala
2 bucata
Suc de portocale
80 ml
Inghetata (servire)
Pas 1 - Clatite
40 min

Pasul 1

Pas 1 - Clatite

Mai intai te ocupi de clatite - intr-un bol incapator pune oaule, laptele, esenta de portocala, untul topit. Amesteca foarte bine, apoi adauga faina, praful de copt, sarea. Amesteca pana aluatul nu mai are cocoloase si lasa deoparte minim 30 min sa se odihneasca inainte de a praji clatitele. 

Prajeste clatitele pe rand, intr-o tava cu diametrul de 20-22 cm, unsa cu putin ulei. Pune cca 4 linguri de aluat pentru fiecare clatita. Ridica tigaia de pe foc si o roteste-o astfel incat aluatul sa acopere tigaia intr-un strat subtire.

Coace clatita 30-40 secunde la foc mediu si intoarce-o cand marginile sunt usor uscate si apar mici bule pe partea superioare. Mai coace 10 secunde si pe cealalta parte. Compozitia e suficienta pentru 12 clatite.

Cand termini de copt clatitele, impatureste-le pe fiecare in jumatate si lasa-le deoparte pana pregatesti sosul. 

Ou: 3 bucata
Faina: 200 g
Lapte: 350 ml
Unt: 50 g
Praf de copt: 0.5 plic
Esenta de portocale: 1 lingurita
Sare: 1 praf
Pas 2 - Sos de portocale
10 min

Pasul 2

Pas 2 - Sos de portocale

Pentru sos, intr-o tigaie incapatoare, pune zaharul si caramelizeaza-l pana devine auriu.

Trage de pe foc, adauga untul, coaja si sucul de portocala. Lasa la foc mic pana sosul incepe sa fiarba, zaharul caramelizat se topeste si ai un sirop.

Unt: 80 g
Zahar: 50 g
Coaja de portocala: 2 bucata
Suc de portocale: 80 ml
Pas 3 - Asamblare crepes suzette
10 min

Pasul 3

Pas 3 - Asamblare crepes suzette

Pune clatitele in sirop si impatureste-le inca o data cu ajutorul unui cleste de bucatarie, apoi scoate-le pe un platou. Toarna deasupra extra sos de portocale.

Serveste crepes suzette calde, merg perfect alaturi de un glob de inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Inghetata (servire)
Crepes suzette

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3