meriți să fii surprins
Desert rece de ananas cu capsuni si frisca cu nuci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Ananas Ananas
100 g g Zahar Zahar
200 ml ml Suc de ananas Suc de ananas
250 g g Capsuni Capsuni
1 linguri lingura Amidon Amidon
4 linguri lingura Brandy Brandy
200 g g Frisca Frisca
1 bucati bucata Zahar vanilat Zahar vanilat
1 bucati bucata Briose Briosa
Mix nuci Mix nuci
(dupa gust)

Desert rece de ananas cu capsuni si frisca cu nuci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

Se curata ananasul, se indeparteaza cotorul, iar pulpa se taie bucati. Se pune la fiert cu zahar si suc de ananas, se da in clocot, iar apoi se lasa sa fiarba cca. 10 minute, pana se inmoaie.

Intre timp se curata capsunile si se taie in patru. Amidonul se amesteca cu cognacul pana se obtine o compozitie omogena, cu care se ingroasa putin ananasul. Se adauga capsunile si totul se lasa sa se raceasca. Apoi se depoziteaza la rece.

Inainte de servire, se bate frisca cu zahar vanilat. Se faramiteaza briosa, se adauga si se amesteca. Compozitia cu ananas se repartizeaza pe farfurii, iar pe deasupra se asaza frisca si nuci. Pofta buna!