
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listDesert rece de ananas cu capsuni si frisca cu nuci
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se curata ananasul, se indeparteaza cotorul, iar pulpa se taie bucati. Se pune la fiert cu zahar si suc de ananas, se da in clocot, iar apoi se lasa sa fiarba cca. 10 minute, pana se inmoaie.
Intre timp se curata capsunile si se taie in patru. Amidonul se amesteca cu cognacul pana se obtine o compozitie omogena, cu care se ingroasa putin ananasul. Se adauga capsunile si totul se lasa sa se raceasca. Apoi se depoziteaza la rece.
Inainte de servire, se bate frisca cu zahar vanilat. Se faramiteaza briosa, se adauga si se amesteca. Compozitia cu ananas se repartizeaza pe farfurii, iar pe deasupra se asaza frisca si nuci. Pofta buna!