meriți să fii surprins
Panettone umplut

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 bucati bucata Panettone Panettone
1 plicuri plic Gelatina alimentara Gelatina alimentara
(fin maruntita)
30 ml ml Apa Apa
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
250 g g Branza proaspata Branza proaspata
300 g g Crema de branza Crema de branza
160 g g Zahar pudra Zahar pudra
100 g g Fulgi de ciocolata Fulgi de ciocolata
200 ml ml Ciocolata menaj Ciocolata menaj
(cu lapte sau amaruie)
2 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
Decoratii din zahar Decoratii din zahar

Panettone umplut

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(14)

Mod de preparare

Desfacem Panettone din cutie si folosim un cutit zimtat pentru a-i taia capacul. Ii taiem apoi si mijlocul, lasand un centimetru de la margine si fara a taia si fundul. Dupa ce taiem mijlocul de jur imprejur, indepartam cu grija miezul, astfel incat sa lasam un strat generos pe fundul Panettone-ului.

Hidratam gelatina in 30ml apa, 3-4 minute sau pana avem un jeleu. Intre timp, amestecam cu mixerul sau o lingura de lemn mascarpone, branza de vaci, crema de branza si zaharul pudra vanilinat. Adaugam apoi fulgii de ciocolata si gelatina topita. Amestecam foarte bine.

Cum topim gelatina? Fie cateva secunde in cuptorul cu microunde, la temperatura mica, fie la baie de abur. Trebuie sa topim gelatina pana devine lichida, fara a o fierbe, pentru ca isi pierde proprietatile de gelifiere.

Umplem Panettone cu amestecul de branza, nivelam, mai adaugam din miezul taiat daca este nevoie, apoi reatasam capacul.

Topim ciocolata de menaj impreuna cu uleiul. Turnam ciocolata peste Panettone umplut. Decoram dupa gust si dam la rece 3-4 ore inainte de servire.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.