
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPanettone umplut
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Desfacem Panettone din cutie si folosim un cutit zimtat pentru a-i taia capacul. Ii taiem apoi si mijlocul, lasand un centimetru de la margine si fara a taia si fundul. Dupa ce taiem mijlocul de jur imprejur, indepartam cu grija miezul, astfel incat sa lasam un strat generos pe fundul Panettone-ului.
Hidratam gelatina in 30ml apa, 3-4 minute sau pana avem un jeleu. Intre timp, amestecam cu mixerul sau o lingura de lemn mascarpone, branza de vaci, crema de branza si zaharul pudra vanilinat. Adaugam apoi fulgii de ciocolata si gelatina topita. Amestecam foarte bine.
Cum topim gelatina? Fie cateva secunde in cuptorul cu microunde, la temperatura mica, fie la baie de abur. Trebuie sa topim gelatina pana devine lichida, fara a o fierbe, pentru ca isi pierde proprietatile de gelifiere.
Umplem Panettone cu amestecul de branza, nivelam, mai adaugam din miezul taiat daca este nevoie, apoi reatasam capacul.
Topim ciocolata de menaj impreuna cu uleiul. Turnam ciocolata peste Panettone umplut. Decoram dupa gust si dam la rece 3-4 ore inainte de servire.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.