meriți să fii surprins
Mini cozonacei cu nuca, cacao si rahat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

550 g g Faina Faina
Sare Sare
7 g g Drojdie Drojdie
150 g g Zahar Zahar
3 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
300 ml ml Lapte Lapte
100 g g Unt Unt
1 bucati bucata Oua Ou
(pentru uns)

umplutura

3 bucati bucata Albusuri Albus
50 g g Zahar Zahar
200 g g Nuca Nuca
50 g g Cacao Cacao
Esenta de rom Esenta de rom
100 g g Rahat cu aroma de fructe Rahat cu aroma de fructe

Mini cozonacei cu nuca, cacao si rahat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:40 h
(26)

Mod de preparare

Ingredientele trebuie scoase la temperatura camerei cu o seara inainte. Cerneti faina de cateva ori.

Intr-un bol adaugati faina, drojdia, sarea si zaharul. Amestecati si faceti o gropita la mijloc. Adaugatigalbenusurile, zaharul vanilinat, coaja de portocala, laptele caldut si amestecati bine, apoi framantaticateva minute. Adaugati untul topit si continuati framantarea timp de o jumatate de ora, cu mici pauze, pana obtineti un aluat pufos.

Odata framantarea terminate, acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati-l intr-un loc caldut, la crescuttimp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura, bateti albusurile cu zahar pana obtineti o spuma, apoi adaugati nucile macinate, cacao, si esenta de rom. Amestecati bine totul.

Cand aluatul a crescut, il aduceti pe blatul de lucru si il impartiti in 6 bucati. Fiecare bucata va fi la randulei impartita in alte 2 bucati.

Tapetati o tava cu hartie de copt.

Intindeti fiecare bucata in parte si adaugati din umplutura pregatita mai devreme. Adaugati si rahatultaiat cubulete. Rulati si apoi impletiti cele 2 bucati. Obtineti astfel un mini cozonacel sub forma defloare.

Repetati procedura pana terminati aluatul, obtinand astfel 6 mini cozonacei.

Dupa ce ati terminat, ii ungeti cu un ou batut si ii bagati la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180 °C timpde 40 de minute.

Pofta buna!