
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
550 g g | Faina Faina | |
Sare Sare | ||
7 g g | Drojdie Drojdie | |
150 g g | Zahar Zahar | |
3 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
2 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
1 bucati bucata | Coaja de portocala Coaja de portocala | |
300 ml ml | Lapte Lapte | |
100 g g | Unt Unt | |
1 bucati bucata | Oua
Ou (pentru uns) |
umplutura
3 bucati bucata | Albusuri Albus | |
50 g g | Zahar Zahar | |
200 g g | Nuca Nuca | |
50 g g | Cacao Cacao | |
Esenta de rom Esenta de rom | ||
100 g g | Rahat cu aroma de fructe Rahat cu aroma de fructe |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMini cozonacei cu nuca, cacao si rahat
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Ingredientele trebuie scoase la temperatura camerei cu o seara inainte. Cerneti faina de cateva ori.
Intr-un bol adaugati faina, drojdia, sarea si zaharul. Amestecati si faceti o gropita la mijloc. Adaugatigalbenusurile, zaharul vanilinat, coaja de portocala, laptele caldut si amestecati bine, apoi framantaticateva minute. Adaugati untul topit si continuati framantarea timp de o jumatate de ora, cu mici pauze, pana obtineti un aluat pufos.
Odata framantarea terminate, acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati-l intr-un loc caldut, la crescuttimp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura, bateti albusurile cu zahar pana obtineti o spuma, apoi adaugati nucile macinate, cacao, si esenta de rom. Amestecati bine totul.
Cand aluatul a crescut, il aduceti pe blatul de lucru si il impartiti in 6 bucati. Fiecare bucata va fi la randulei impartita in alte 2 bucati.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Intindeti fiecare bucata in parte si adaugati din umplutura pregatita mai devreme. Adaugati si rahatultaiat cubulete. Rulati si apoi impletiti cele 2 bucati. Obtineti astfel un mini cozonacel sub forma defloare.
Repetati procedura pana terminati aluatul, obtinand astfel 6 mini cozonacei.
Dupa ce ati terminat, ii ungeti cu un ou batut si ii bagati la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180 °C timpde 40 de minute.
Pofta buna!