
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 g g | Unt Unt | |
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | |
450 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
80 g g | Miere Miere | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
60 g g | Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz | |
1 linguri lingura | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
180 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
1 bucati bucata | Drojdie Drojdie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCozonac impletit, cu miere si ovaz
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Drojdia se faramiteaza in lapte caldut si se dizolva cu zahar. Se lasa 10 minute la dospit. Mierea (in afara de 1 lingura), faina, 60 g de fulgi de ovaz, sarea, untul si ouale se framanta impreuna cu laptele cu drojdie, obtinandu-se un aluat. Se acopera si se lasa la dospit cca. 90 minute. Aluatul se imparte in 8 portii, se ruleaza fire lungi si se taie in cate trei. Se impletesc cozonaci mici, capetele se apasa bine. Se aseaza pe o tava, se acopera si se mai lasa la dospit inca 30 minute. Suprafetele cozonacilor se ung cu un strat subtire dintr-un amestec obtinut din 1 lingura de miere si 1 lingura de apa.
Se presara cu restul de fulgi de ovaz, se coc timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200 C, iar apoi se lasa sa se raceasca.