meriți să fii surprins
Cozonac impletit, cu miere si ovaz

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 g g Unt Unt
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina
450 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
80 g g Miere Miere
2 bucati bucata Oua Ou
60 g g Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz
1 linguri lingura Zahar vanilat Zahar vanilat
180 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
1 bucati bucata Drojdie Drojdie

Cozonac impletit, cu miere si ovaz

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:50 h
(1)

Mod de preparare

Drojdia se faramiteaza in lapte caldut si se dizolva cu zahar. Se lasa 10 minute la dospit. Mierea (in afara de 1 lingura), faina, 60 g de fulgi de ovaz, sarea, untul si ouale se framanta impreuna cu laptele cu drojdie, obtinandu-se un aluat. Se acopera si se lasa la dospit cca. 90 minute. Aluatul se imparte in 8 portii, se ruleaza fire lungi si se taie in cate trei. Se impletesc cozonaci mici, capetele se apasa bine. Se aseaza pe o tava, se acopera si se mai lasa la dospit inca 30 minute. Suprafetele cozonacilor se ung cu un strat subtire dintr-un amestec obtinut din 1 lingura de miere si 1 lingura de apa.

Se presara cu restul de fulgi de ovaz, se coc timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200 C, iar apoi se lasa sa se raceasca.

2 oferte

Făină albă de grâuFăină albă de grâu
Făină albă de grâu
30.01 - 05.02
-18%
3,29
2,69Lei
Unt germanUnt german
Unt german
23.01 - 29.01
-20%
14,99
11,99Lei