
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Unt Unt | |
100 g g | Zahar Zahar | |
100 g g | Zahar brun Zahar brun | |
24 g g | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
5 bucati bucata | Oua Ou | |
200 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
5 g g | Praf de copt Praf de copt | |
150 g g | Nuci pecan Nuci pecan | |
17 linguri lingura | Sirop de artar Sirop de artar | |
50 g g | Zahar brun Zahar brun | |
60 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
60 g g | Unt Unt | |
3 g g | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
1 g g | Sare de mare Sare de mare | |
50 g g | Nuci pecan Nuci pecan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChec cu nuci pecan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai spumam untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul tos, zaharul brun si zaharul vanilat. Le amestecam cu mixerul la viteza mare, 6-7 minute sau pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc. Punem si ouale batute si continuam sa amestecam pana sunt bine incorporate. Adaugam apoi faina, cernuta impreuna cu praful de copt. La final, adaugam nucile pecan, pe care le tostam puti in tigaie, apoi le tocam grosier din cutit. Punem si siropul de artat si amestecam. Lasam compozitia sa se odihneasca pana ne ocupam de crocantul cu nuci.
Pregatirea umpluturii crocante cu nuci: Amestecam toate ingredientele intr-un bol, cu mana sau cu o furculita, pana avem o compozitie omogena.
Incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava pentru chec. Turnam jumatate din compozitia pentru chec in tava, apoi presaram intr-un strat uniform, crocantul cu nuci. Turnam deasupra restul de compozitie pentru chec si nivelam cu o spatula. Dam tava la cuptor 50-60 min sau pana checul este frumos rumenit si trece testul scobitorii.
Desi a fost fooooooarte greu, pentru ca toata casa mirosea extraordinar, am avut rabdare sa se raceasca putin (nu am avut rabdare sa se raceasca pana la temperatura camerei, nu am chiar atat de multa vointa :) ) inainte de a-l felia. A fost absolut delicios, super aromat si da, cele 3 linguri de sirop de artar au facut o diferenta incredibila si au dat o aroma speciala checului! Este perfect langa un pahar de lapte rece si cu siguranta o sa il refac in preajma Craciunului. Sa va fie de cel mai bine! :)
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.