meriți să fii surprins
Chec cu mazare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

220 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
100 g g Sunca Praga Sunca Praga
100 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
3 bucati bucata Oua Ou
100 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
100 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
300 g g Mazare fina Mazare fina

Chec cu mazare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(4)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava pentru chec. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, grana padano (parmesan), sare si piper.

Separat, amestecam ouale, laptele, uleiul. Turnam amestecul de oua peste amestecul de faina. Mixam pana avem o compozitie omogena. Punem mazarea si sunca, amestecam.

Nu ne ramane decat sa punem compozitia in tava si sa o dam la cuptorul preincalzit. Coacem checul pe gratarul din mijloc, timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii.

Sfat util: dupa primele 30 de minute, cand checul e frumos rumenit, acoperim tava cu folie de aluminiu, astfel incat checul sa nu se rumeneasca mai tare, dar sa fie copt la interior. Cand este copt si trece testul scobitorii, il scoatem din cuptor, asezam tava pe o parte timp de 10-15 minute, pana checul se racoreste. Apoi il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca de tot.

Dupa ce checul e racit, il puteti felia si mai ales va puteti bucura de culorile frumoase, de aroma care umple toata casa, de gustul deosebit! Pofta buna!

Sfaturi utile pentru reteta de Chec cu mazare: Din cantitatile date iese un chec mare, suficient pentru 6-8 persoane.Este ideal ca aperitiv la mesele festive, dar si pentru pachetelul de la scoala, de la birou. Este un mic dejun pe care il poti avea la indemana, pentru ca tine foarte bine 3-4 zile la frigider.

Puteti coace checul si in forma de guguluf, dar si in forme pentru muffins. Ajustati timpul de coacere si testati intotdeauna cu scobitoarea pentru a va asigura ca sunt bine coapte la interior.