meriți să fii surprins
Chec cu iaurt si frisca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
180 g g Zahar tos Zahar tos
125 ml ml Iaurt grecesc Iaurt grecesc
100 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
50 g g Cacao Cacao
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
15 ml ml Esenta de vanilie Esenta de vanilie
15 ml ml Esenta de rom Esenta de rom
200 g g Faina Faina

Chec cu iaurt si frisca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(6)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 160°C cu ventilatie sau 180°C static. Tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt tava pentru chec.

Spumam ouale cu zaharul, 8-10 minute sau pana isi dubleaza volumul si avem o spuma deschisa la culoare. Adaugam 125ml iaurt si 100ml smantana dulce pentru frisca, amestecam bine. Punem faina si praful de copt, amestecam.

Impartim compozitia in 2 parti egale. In una din parti punem esenta de vanilie si amestecam. In cealalta punem esenta de rom si cacao, omogenizam.

In tava pregatita punem compozitia de vanilie, nivelam cu spatula. Punem deasupra compozitia de cacao.

Coacem checul 50-60 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce se raceste putin, il rasturnam pe un platou, asezat pe o parte, pentru a-si pastra forma. Il lasam sa se raceasca foarte bine, apoi il putem pudra cu zahar inainte de feliere.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.