
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
3 bucati bucata | Oua Ou | ||
180 g g | Zahar tos Zahar tos | ||
125 ml ml | Iaurt grecesc Iaurt grecesc | ||
100 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | ||
50 g g | Cacao Cacao | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
15 ml ml | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
15 ml ml | Esenta de rom Esenta de rom | ||
200 g g | Faina Faina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChec cu iaurt si frisca
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 160°C cu ventilatie sau 180°C static. Tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt tava pentru chec.
Spumam ouale cu zaharul, 8-10 minute sau pana isi dubleaza volumul si avem o spuma deschisa la culoare. Adaugam 125ml iaurt si 100ml smantana dulce pentru frisca, amestecam bine. Punem faina si praful de copt, amestecam.
Impartim compozitia in 2 parti egale. In una din parti punem esenta de vanilie si amestecam. In cealalta punem esenta de rom si cacao, omogenizam.
In tava pregatita punem compozitia de vanilie, nivelam cu spatula. Punem deasupra compozitia de cacao.
Coacem checul 50-60 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce se raceste putin, il rasturnam pe un platou, asezat pe o parte, pentru a-si pastra forma. Il lasam sa se raceasca foarte bine, apoi il putem pudra cu zahar inainte de feliere.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.