meriți să fii surprins
Chec marmorat cu scortisoara

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Chec marmorat cu scortisoara este acea reteta care te scoate din impas atunci cand ai pofta de ceva cu aroma de sarbatoare. Este un chec foarte pufos si se pastreaza foarte bine la rece 2-3 zile, in caserole inchise ermetic. E o gustare super delicioasa in orice moment al zilei, dar poate fi pregatit si ca desertul de duminica, ba chiar si pentru mesele festive.

Ingrediente

150 g g Unt Unt
200 g g Zahar Zahar
Esenta de vanilie Esenta de vanilie
3 bucati bucata Oua Ou
80 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
200 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
30 ml ml Lapte Lapte
100 g g Zahar brun Zahar brun
30 - 40 g g Miez de nuca Miez de nuca

Chec marmorat cu scortisoara

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

55 min
(28)

Mod de preparare

Pasul 1

Porneste cuptorul la 180 grade C. Unge o tava de chec cu putin unt sau spray non-stick.

Intr-un bol mixeaza zaharul tos cu untul la temperatura camerei, pana cristalele zaharului sunt dizolvate.

Adauga ouale si amesteca bine, apoi pune si iaurtul. Omogenizeaza. Adauga faina si praful de copt si amesteca bine-bine.

Pasul 2

Intr-un castron pune 3-4 linguri din compozitie si adauga scortisoara, jumatate din cantitatea de zahar brun si laptele.

Amesteca pana ai o compozitie omgena. Practic ai 2 compozitii, pe cea simpla cu iaurt si pe cea cu scortisoara.

In tava pregatita pune jumatate din compozitia cu iaurt, iar pe deasupra pune jumatate din compozitia cu scortisoara. Cu o furculita amesteca superficial, astfel incat sa obtii efectul frumos de marmorare.

Pasul 3

In continuare, pune compozitie cu iaurt, apoi cea cu scortisoara, amesteca din nou cu furculita si presara nuci tocate din cutit si zaharul brun ramas.

Da tava la cuptor 30 de minute sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Chec marmorat cu scortisoara
55 min

Chec marmorat cu scortisoara

Ingrediente

Unt
150 g
Zahar
200 g
Esenta de vanilie
Ou
3 bucata
Iaurt grecesc
80 g
Faina
200 g
Praf de copt
1 plic
Scortisoara
1 lingurita
Lapte
30 ml
Zahar brun
100 g
Miez de nuca
30 - 40 g
Chec marmorat cu scortisoara
10 min

Pasul 1

Pas 1 - Chec marmorat cu scortisoara

Porneste cuptorul la 180 grade C. Unge o tava de chec cu putin unt sau spray non-stick.

Intr-un bol mixeaza zaharul tos cu untul la temperatura camerei, pana cristalele zaharului sunt dizolvate.

Adauga ouale si amesteca bine, apoi pune si iaurtul. Omogenizeaza. Adauga faina si praful de copt si amesteca bine-bine.

Unt: 150 g
Zahar: 200 g
Esenta de vanilie
Ou: 3 bucata
Iaurt grecesc: 80 g
Faina: 200 g
Praf de copt: 1 plic
Chec marmorat cu scortisoara
10 min

Pasul 2

Pas 2 - Chec marmorat cu scortisoara

Intr-un castron pune 3-4 linguri din compozitie si adauga scortisoara, jumatate din cantitatea de zahar brun si laptele.

Amesteca pana ai o compozitie omgena. Practic ai 2 compozitii, pe cea simpla cu iaurt si pe cea cu scortisoara.

In tava pregatita pune jumatate din compozitia cu iaurt, iar pe deasupra pune jumatate din compozitia cu scortisoara. Cu o furculita amesteca superficial, astfel incat sa obtii efectul frumos de marmorare.

Scortisoara: 1 lingurita
Zahar brun: 50 g
Lapte: 30 ml
Chec marmorat cu scortisoara
35 min

Pasul 3

Pas 3 - Chec marmorat cu scortisoara

In continuare, pune compozitie cu iaurt, apoi cea cu scortisoara, amesteca din nou cu furculita si presara nuci tocate din cutit si zaharul brun ramas.

Da tava la cuptor 30 de minute sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea.

Zahar brun: 50 g
Miez de nuca: 30 - 40 g
Chec marmorat cu scortisoara

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3