meriți să fii surprins
Fursecuri fulgi de nea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Unt Unt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
150 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
5 g g Praf de copt Praf de copt
20 g g Cacao Cacao
250 g g Faina Faina
80 g g Ciocolata alba Ciocolata alba
(pentru ornat)

Fursecuri fulgi de nea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

27 min
(266)

Mod de preparare

Intr-un bol, adauga untul care este la temperatura camerei, zaharul vanilinat, zaharul pudra si omogenizeaza foarte bine totul cu ajutorul unei spatule. Adauga apoi cele 2 galbenusuri si mixeaza pana se incorporeaza, apoi praful de copt, cacao si la urma faina. Amesteca foarte bine totul cu spatula, pana obtii un aluat. Pune aluatul intr-o folie alimentara si baga-l la frigider pentru minim o ora. 

Scoate aluatul de la rece, pune-l intre 2 foi de copt, intinde-l si decupeaza fursecurile cu ajutorul unei forme de stelute. 

Procedeaza astfel cu tot aluatul pana nu mai poti forma fursecuri. Pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 160°C, cu ventilatie, timp de 12 minute. 

Scoate-le pe un gratar si lasa-le la racit. 

Topeste ciocolata alba si orneaza fursecurile astfel incat sa semene cu un fulg de nea.

Pofta buna!