
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara Scortisoara | |
Sare Sare | ||
2 linguri lingura | Miere Miere | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
90 g g | Nuca
Nuca (tocate) | |
100 g g | Merisoare Merisoare | |
100 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | |
2 linguri lingura | Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiscuiti cu nuci si merisoare
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol faina, praful de copt, scortisoara si un praf de sare. Amestecati bine si puneti bolul deoparte.
Intr-un alt bol, adaugati mierea, ouale si esenta de vanilie.
Puneti amestecul de miere, oua si esenta de vanilie peste amestecul de faina, praf de copt si scortisoara. Amestecati bine si apoi adaugati nucile tocate si merisoarele. Omogenizati totul si apoi adaugati si laptele. Amestecati pana obtineti un aluat.
Pe blatul de lucru, puneti 2 linguri de fulgi de ovaz si rulati aluatul sub forma unei “painici”. Dati “painica” prin fulgii de ovaz si apoi o puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptor la 180°C, timp de 20-25 minute. Apoi scoateti si taiati cand “painica” este calda.
Serviti la micul dejun, cu o lingurita de miere deasupra si alaturi de o cana de cafea.
Pofta buna!