meriți să fii surprins
Biscuiti cu nuci si merisoare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
Sare Sare
2 linguri lingura Miere Miere
2 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
90 g g Nuca Nuca
(tocate)
100 g g Merisoare Merisoare
100 ml ml Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5%
2 linguri lingura Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz

Biscuiti cu nuci si merisoare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(17)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol faina, praful de copt, scortisoara si un praf de sare. Amestecati bine si puneti bolul deoparte.

Intr-un alt bol, adaugati mierea, ouale si esenta de vanilie.

Puneti amestecul de miere, oua si esenta de vanilie peste amestecul de faina, praf de copt si scortisoara. Amestecati bine si apoi adaugati nucile tocate si merisoarele. Omogenizati totul si apoi adaugati si laptele. Amestecati pana obtineti un aluat.

Pe blatul de lucru, puneti 2 linguri de fulgi de ovaz si rulati aluatul sub forma unei “painici”. Dati “painica” prin fulgii de ovaz si apoi o puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt si bagati la cuptor la 180 °C, timp de 20-25 minute.Apoi scoateti si taiati cand “painica” este calda.

Serviti la micul dejun, cu o lingurita de miere deasupra si alaturi de o cana de cafea.