
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2,5 kg kg | Kiwi Kiwi | ||
1,5 kg kg | Zahar Zahar | ||
500 ml ml | Apa Apa | ||
15 ml ml | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | ||
1 bucati bucata | Lamai
Lamaie (coaja) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listDulceata de kiwi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Kiwi-urile se curata de coaja si apoi se taie in cubulete, evitand pe cat posibil cotorul alb din centrul fructelor. Cubuletele de fructe se transfera apoi intr-o oala, iar peste ele se adauga zaharul, apa, sucul si coaja rasa de la o lamaie. Dulceata se da la foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ o ora si jumatate, amestecand constant in ea.
Inainte de a stinge focul, fructele din dulceata se paseaza usor cu o furculita pana cand se ajunge la consistenta dorita. Se verifica daca dulceata s-a gelifiat suficient, altfel se mai tine pe foc inca 15-20 de minute. Daca este necesar, dulceata se spumeaza inainte de a fi turnata in recipientele de depozitare.
La final, dulceata de kiwi se va transfera in borcanele spalate si sterilizate si poate fi consumata de indata. Pofta buna!