meriți să fii surprins
Dulceata de kiwi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2,5 kg kg Kiwi Kiwi
1,5 kg kg Zahar Zahar
500 ml ml Apa Apa
15 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
1 bucati bucata Lamai Lamaie
(coaja)

Dulceata de kiwi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(7)

Mod de preparare

Kiwi-urile se curata de coaja si apoi se taie in cubulete, evitand pe cat posibil cotorul alb din centrul fructelor. Cubuletele de fructe se transfera apoi intr-o oala, iar peste ele se adauga zaharul, apa, sucul si coaja rasa de la o lamaie. Dulceata se da la foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ o ora si jumatate, amestecand constant in ea.

Inainte de a stinge focul, fructele din dulceata se paseaza usor cu o furculita pana cand se ajunge la consistenta dorita. Se verifica daca dulceata s-a gelifiat suficient, altfel se mai tine pe foc inca 15-20 de minute. Daca este necesar, dulceata se spumeaza inainte de a fi turnata in recipientele de depozitare.

La final, dulceata de kiwi se va transfera in borcanele spalate si sterilizate si poate fi consumata de indata. Pofta buna!