meriți să fii surprins
Clatite integrale cu gem rapid de afine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Reteta propusa de Ana Rusu.

Ingrediente

aluat pentru clatite

90 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
90 g g Faina neagra de grau Faina neagra de grau
(integrala)
1 praf praf Sare Sare
1 lingurite lingurita Zahar vanilat Zahar vanilat
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
175 ml ml Lapte de migdale Lapte de migdale
1 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
2 linguri lingura Ulei de cocos Ulei de cocos
(topit)
0,25 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
(bio)
2 - 3 lingurite lingurita Zeama de lamaie Zeama de lamaie
1 - 2 lingurite lingurita Ulei de cocos Ulei de cocos
(solid)

gem rapid de afine

200 g g Afine Afine
(proaspete)
2 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
2 - 3 linguri lingura Apa Apa
0,25 bucati bucata Lamai Lamaie

Clatite integrale cu gem rapid de afine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(227)

Mod de preparare

1. Pentru a pregati compozitia de clatite adauga faina alba, faina integrala, sarea, vanilia si praful de copt intr-un bol potrivit. Amesteca bine cu un tel si lasa deoparte.

2. Intr-un bol mai mic adauga laptele de migdale impreuna cu zaharul brun, uleiul de cocos si coaja rasa de lamaie. Amesteca energic pentru a dizolva zaharul.

3. Toarna compozitia lichida peste mixul de faina si amesteca usor cu o spatula. Adauga si sucul de lamaie, care va activa praful de copt si amesteca pentru a-l incorpora. Pentru a obtine clatite pufoase, compozitia de clatite nu trebuie amestecata mult.

4. Incinge o tigaie teflonata sau de fonta si adauga un varf de ulei de cocos solid. Întinde uleiul pe suprafata tigaii (excesul poate fi absorbit cu un servetel) si toarna cu o lingura generoasa sau cu un polonic mai mic cantitatea dorita din compozitia de clatite.

5. Lasa clatita la copt aprox. 1-2 minute, la foc mic spre mediu. Cand suprafata superioara prezinta bule si devina mata, iar suprafata interioara este bine rumenita, clatita se poate intoarce. Se mai coace aprox. 1 minut.

6. Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite.

7. Pentru a prepara gemul rapid de afine, pune intr-o cratita potrivita afinele, zaharul brun, apa si sucul de lamaie.

8. Fierbe fructele la foc mediu spre mare si piseaza o parte din afine cu ajutorul unei furculite pentru a elibera mai mult suc.

9. Lasa compozitia sa scada pe foc mediu, aprox. 5-7 minute, pana cand pectina din afine si zaharul s-au gelifiat. Transfera gemul intr-un castron si lasa-l la racit.

10. Clatitele se servesc calde impreuna cu o lingura generoasa de iaurt de cocos si gem de afine.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Ana Rusu.