meriți să fii surprins
Friptura de cerb si polenta la gratar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

150 g g Branza Pecorino Branza Pecorino
500 ml ml Lapte Lapte
150 g g Malai Malai
1 kg kg Medalioane de cerb Medalioane de cerb
300 g g Ciuperci Ciuperci
80 g g Unt Unt
120 ml ml Vin rosu Vin rosu
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline

Friptura de cerb si polenta la gratar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(8)

Mod de preparare

Punem la fiert laptele pentru mamaliga, apoi turnam malaiul si amestecam bine pana cand aceasta este fiarta. Cand mamaliga este gata, putem adauga branza si untul, amestecam bine si turnam intr-o tava sa se raceasca. In momentul in care vrem sa o servim, o taiem cuburi mari si o prajim pe tigaia grill, iar cand o intoarcem putem folosi o spatula lata pe toata suprafata cubului taiat.

Friptura de cerb trebuie mai intai prajita intr-o tigaie cu ulei de masline, ii inchidem porii pe toate partile, apoi stingem cu vin rosu, adaugam ciupercile si punem in cuptorul incins la 180°C timp de 90 de minute.

Imediat ce friptura este gata, servim alaturi de mamaliga prajita pe gratar si cu sosul obtinut in tava.

Spor la gatit!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.