
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFalafel din cartof dulce si mazare cu sos de iaurt si ierburi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Spalati, curatati si taiati cartofii dulci in cubulete.
Ii puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii stropiti cu putin ulei, sare si ii bagati la cuptor, la 180°C, timp de 25 minute sau pana cand se inmoaie cartofii. Ii scoateti si ii lasati sa se raceasca.
Puneti intr-un blender cartofii, mazarea, patrunjelul tocat, uleiul de masline, asezonati cu sare si piper si blenduiti foarte bine totul.
Rasturnati amestecul format intr-un castron si adaugati faina treptat, amestecand usor. Intr-un bol, puneti susanul si incepeti sa formati falafelul. Dupa ce l-ati format, il dati prin susan si puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt. Stropiti cu putin ulei si apoi bagati la cuptor, la 180°C timp de 15-20 minute sau pana cand sunt aurii.
Intre timp, pregatiti sosul: puneti iaurtul intr-un bol, adaugati usturoiul, patrunjelul, zeama de lamaie, uleiul si asezonati cu sare si piper. Amestecati bine totul si puneti sosul la rece.
Pe o foaie de tortilla, puneti frunze de salata, morcovi fasii, falafel si sos de iaurt si serviti. Pofta buna!