Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFalafel din cartof dulce si mazare cu sos de iaurt si ierburi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Spalati, curatati si taiati cartofii dulci in cubulete.
Ii puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii stropiti cu putin ulei, sare si ii bagati la cuptor, la 180°C, timp de 25 minute sau pana cand se inmoaie cartofii. Ii scoateti si ii lasati sa se raceasca.
Puneti intr-un blender cartofii, mazarea, patrunjelul tocat, uleiul de masline, asezonati cu sare si piper si blenduiti foarte bine totul.
Rasturnati amestecul format intr-un castron si adaugati faina treptat, amestecand usor. Intr-un bol, puneti susanul si incepeti sa formati falafelul. Dupa ce l-ati format, il dati prin susan si puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt. Stropiti cu putin ulei si apoi bagati la cuptor, la 180°C timp de 15-20 minute sau pana cand sunt aurii.
Intre timp, pregatiti sosul: puneti iaurtul intr-un bol, adaugati usturoiul, patrunjelul, zeama de lamaie, uleiul si asezonati cu sare si piper. Amestecati bine totul si puneti sosul la rece.
Pe o foaie de tortilla, puneti frunze de salata, morcovi fasii, falafel si sos de iaurt si serviti. Pofta buna!