meriți să fii surprins
Hummus cu usturoi copt si parmesan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 conserve conserva Naut Naut
(400g)
4 catei catel Usturoi Usturoi
60 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
50 g g Tahini Tahini
50 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
2 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie
Sare Sare
Piper Piper
Usturoi granulat Usturoi granulat
(praf)

Hummus cu usturoi copt si parmesan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(26)

Mod de preparare

Scurgem bine nautul. Pastram apa din conserva de naut. Aceasta poate fi folosita pentru a subtia hummusul si a obtine consistenta dorita.

Daca dorim un hummus extra cremos, indepartam cojile de pe boabele de naut. Este un pas optional, dar care ajuta pentru cremozitate.

Asezam usturoiul in tava, cu tot cu coaja. Taiem doar varful capatanii de usturoi, pentru a expune miezul. Stropim cu ulei de masline. Coacem usturoiul 25-30 minute sau pana miezul este moale.

Punem toate ingredientele in blender, ajustand gustul de sare si piper. Amestecam pana hummusul are consistenta dorita. Daca dorim mai cremos, putem sa mai adaugam apa din conserva sau ulei de masline.

Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: Se pastreaza foarte bine la frigider 4-5 zile.Usturoiul copt este absolut uimitor. Se pregateste usor, intreaga casa miroase minunat si sunt sigura ca va veti indragosti de el.Nu uitati ca apa din conserva de naut sau aquafaba se poate folosi ca albusul de ou, pentru a obtine o bezea vegana delicioasa.