meriți să fii surprins
Cartofi noi la tigaie cu spanac si telemea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

100 g g Branza de vaca Branza de vaca
100 g g Masline verzi Masline verzi
(fara samburi)
150 ml ml Supa de legume Supa de legume
2 lingurite lingurita Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
500 g g Spanac Spanac
1 kg kg Cartofi albi noi Cartofi albi noi

Cartofi noi la tigaie cu spanac si telemea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(11)

Mod de preparare

Intr-o sita, spanacul se decongeleaza si se lasa la scurs. Cartofii noi se spala si se pun la fiert in coaja, in apa sarata, timp de 10 - 15 minute, pana devin moi. Se scurg, se curata si se injumatatesc. Ceapa si usturoiul se curata si se taie. Spanacul scurs bine se taie in bucati mari.

Se unge cu ulei o tigaie si se incinge pe foc. Cartofii se rumenesc timp de 5 minute si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la prajit 1 - 2 minute. Se toarna spanacul si supa si se lasa la fiert, acoperite, timp de 8 - 10 minute.

Maslinele se lasa la scurs si se injumatatesc. Telemeaua se taie marunt. Se adauga maslinele in tigaie si se incing, degustandu-se. Se orneaza cu telemea si se serveste.