
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
375 g g | Faina Faina | |
15 g g | Zahar Zahar | |
7 g g | Drojdie uscata Drojdie uscata | |
230 ml ml | Apa Apa | |
25 ml ml | Ulei Ulei | |
Sare Sare | ||
50 g g | Miere Miere | |
120 ml ml | Apa Apa | |
200 g g | Seminte de susan Seminte de susan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCovrigi cu susan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol, adauga faina si fa o adancitura in mijloc. Adauga zaharul, drojdia si jumatate din cantitatea de apa (115 ml). Amesteca usor cu lingurita si apoi adauga si cealalta jumatate din cantitatea de apa (115 ml) si amesteca pana se leaga aluatul. Adauga uleiul si framanta pana obtii un aluat elastic. Pune si un praf de sare, mai framanta putin si apoi acopera bolul cu un servet si lasa la crescut timp de 1 ora.
Cat timp sta aluatul la crescut, pregateste siropul de apa cu miere. Pune mierea intr-un bol, adauga apa si amesteca pana se topeste mierea.
Pune aluatul crescut pe blatul de lucru si imparte-l in 6 parti egale, formand 6 bile mici.
Pune bilele de aluat pe un tocator presarat cu faina, acopera cu un servet si mai lasa la crescut inca 10 minute.
Din fiecare bila de aluat, modeleaza ca o funie de aproximativ 60 de cm lungime pe care o indoi astfel incat sa se atinga capetele. Rasuceste funia de aluat in directia opusa pentru a crea covrigii. Sigileaza bine covrigii, scufunda-i in siropul de apa cu miere, apoi in susan si pune-i in tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-i din nou la crescut in cuptorul incins la 35°C, timp de 35 de minute, dupa care, incalzeste cuptorul la 200°C si coace covrigii timp de 12 minute, pana se rumenesc.
Pofta buna!