meriți să fii surprins
Clatite cu nuca, inghetata, sirop de artar si frisca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

40 g g Mix nuci Mix nuci
2 linguri lingura Zahar Zahar
350 ml ml Inghetata Inghetata
125 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
2 bucati bucata Oua Ou
250 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
30 g g Zahar Zahar
100 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
Unt Unt
(dupa gust)
8 linguri lingura Sirop de artar Sirop de artar
Miez de nuca Miez de nuca
(pentru decor)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Menta Menta
(pentru decor)

Clatite cu nuca, inghetata, sirop de artar si frisca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(5)

Mod de preparare

1. Prajim nucile cu zaharul intr-o tigaie pana se caramelizeaza zaharul. Dupa ce ne asiguram ca nucile si caramelul sunt bine amestecate, le lasam pe o bucata de hartie de copt sa se raceasca.

2. Lasam ingheata sa se dezghete putin, o amestecam cu nucile si punemamestecul inapoi la congelator pentru 2 ore.

3. Pentru clatite, amestecam faina, ouale, laptele, zaharul si un varf de cutit de sare pana se formeaza un aluat fluid, pe care il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

4. Topim putin unt intr-o tigaie, formam clatitele din aluat si le prajim in unt. Le intoarcem dupa 2 minute.

5. Aranjam clatitele pe o farfurie si le stropim cu sirop de arar. Punem pe fiecare cate o cupa de inghetata si frisca. Decoram cu jumatati de nuca si menta si servim imediat.