
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listClatite clasice
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Cernem faina, paful de copt si sarea intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si turnam apa minerala, in timp ce amestecam energic cu telul, pentru ca faina sa nu faca bulgarasi. Adaugam apa minerala treptat, turnand in fir subtire, pana obtinem consistenta pe care o dorim pentru clatite. Adaugam si ouale, zaharul vanilat, zaharul tos, coaja de lamaie si amestecam. Incingem crepiera sau tigaia pe care o folosim pentru clatite, o ungem cu ulei folosind o pensula de silicon (este nevoie de foarte putin ulei, doar cat sa avem o pelicula subtire pe tigaie) si punem cate un polonic mic de aluat, rotind tigaia pana aluatul o acopera complet. Coacem clatitele pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Cum stim care este consistenta perfecta a aluatului pentru clatite? Cel mai indicat este sa testam compozitia in tigaie, la prima clatita. Daca aluatul este prea vascos, nu se intinde suficient in tigaie sau clatita iese prea groasa, adaugam mai multa apa minerala. Daca aluatul este prea subtire, adaugam putina faina.