meriți să fii surprins
Clatite clasice

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 praf praf Praf de copt Praf de copt
1 l l Apa minerala Apa minerala
1 linguri lingura Coaja de lamaie Coaja de lamaie
30 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
50 ml ml Zahar Zahar
100 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
2 bucati bucata Oua Ou

Clatite clasice

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(8)

Mod de preparare

Cernem faina, paful de copt si sarea intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si turnam apa minerala, in timp ce amestecam energic cu telul, pentru ca faina sa nu faca bulgarasi. Adaugam apa minerala treptat, turnand in fir subtire, pana obtinem consistenta pe care o dorim pentru clatite. Adaugam si ouale, zaharul vanilat, zaharul tos, coaja de lamaie si amestecam. Incingem crepiera sau tigaia pe care o folosim pentru clatite, o ungem cu ulei folosind o pensula de silicon (este nevoie de foarte putin ulei, doar cat sa avem o pelicula subtire pe tigaie) si punem cate un polonic mic de aluat, rotind tigaia pana aluatul o acopera complet. Coacem clatitele pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Cum stim care este consistenta perfecta a aluatului pentru clatite? Cel mai indicat este sa testam compozitia in tigaie, la prima clatita. Daca aluatul este prea vascos, nu se intinde suficient in tigaie sau clatita iese prea groasa, adaugam mai multa apa minerala. Daca aluatul este prea subtire, adaugam putina faina.