Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChiftelute de legume in sos de rosii
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Prin razatoarea mica dam morcovii, cartofii, dovlecelul, o ceapa si doi catei de usturoi. Punem totul intr-un bol, adaugam putina sare, amestecam si lasam pentru 5-7 minute sa elimine apa. Le scurgem foarte bine, le amestecam cu 1-2 linguri de faina, marar tocat marunt sare, si piper proaspat macinat.
Formam bilute mici pe care le trecem prin faina si le punem la prajit in uleiul incins. Le putem face si la cuptor sau la airfryer.
Cat timp se rumenesc chiftelele, pregatim si sosul: maruntim ceapa si 2 catei de usturoi si punem la calit intr-o tigaie intinsa, cu putin ulei de masline. Adaugam si sosul de rosii, 100 ml de apa si frunzele de busuioc. Lasam la foc mic pentru 15 minute. Condimentam dupa gust si, inainte de a opri focul, adaugam si chiftelele scurse bine de ulei si, bineinteles, patrunjelul maruntit.
Rezultatul? Adevarate delicii perfecte pentru aceasta perioada.
Pofta buna!