meriți să fii surprins
Chiftelute de legume in sos de rosii

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Cosanzenele Gatesc
Cosanzenele Gatesc
Reteta semnata de Cosanzenele Gatesc.

Ingrediente

2 bucati bucata Morcovi Morcov
(mari)
5 - 6 bucati bucata Cartofi Cartof
2 bucati bucata Ceapa Ceapa
(medii)
1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
4 catei catel Usturoi Usturoi
Sare Sare
Piper Piper
1 legaturi legatura Marar Marar
1 cani cana Faina Faina
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
700 g g Sos de rosii Sos de rosii
100 ml ml Apa Apa
Busuioc Busuioc
(cateva frunze)
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

Chiftelute de legume in sos de rosii

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(202)

Mod de preparare

Prin razatoarea mica dam morcovii, cartofii, dovlecelul, o ceapa si doi catei de usturoi. Punem totul intr-un bol, adaugam putina sare, amestecam si lasam pentru 5-7 minute sa elimine apa. Le scurgem foarte bine, le amestecam cu 1-2 linguri de faina, marar tocat marunt sare, si piper proaspat macinat.

Formam bilute mici pe care le trecem prin faina si le punem la prajit in uleiul incins. Le putem face si la cuptor sau la airfryer.

Cat timp se rumenesc chiftelele, pregatim si sosul: maruntim ceapa si 2 catei de usturoi si punem la calit intr-o tigaie intinsa, cu putin ulei de masline. Adaugam si sosul de rosii, 100 ml de apa si frunzele de busuioc. Lasam la foc mic pentru 15 minute. Condimentam dupa gust si, inainte de a opri focul, adaugam si chiftelele scurse bine de ulei si, bineinteles, patrunjelul maruntit.

Rezultatul? Adevarate delicii perfecte pentru aceasta perioada. 

Pofta buna!