meriți să fii surprins
Parmigiana di melanzane

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Parmigiana di melanzane la cuptor - o reteta delicioasa pentru sezonul de primavara-vara! In mod traditional, parmigiana di melanzane presupune vinete prajite in baie de ulei, insa varianta noastra este mult mai light si mai putin calorica, dar la fel de delicioasa.

Ingrediente

3 bucati bucata Vinete Vanata
Sare Sare
Piper Piper
Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
300 g g Sos de rosii Sos de rosii
Mix condimente Mix condimente
4 bucati bucata Branza Mozzarella Branza Mozzarella
2 - 3 bucati bucata Rosii Rosie
Busuioc Busuioc
100 g g Parmezan ras Parmezan ras

Parmigiana di melanzane

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(97)

Mod de preparare

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Taie vinetele in felii de 4mm. Condimenteaza-le bine cu sare si lasa-le sa stea 30 min.

Tamponeaza apoi vinetele foarte bine cu un servet, astfel vor fi mai putin amare. Aseaza-le in tava, pe hartie de copt. Stropeste cu ulei de masine si condimenteaza dupa gust cu mixul de condimente pentru legume.

Coace 20-25 min la 200°C, pana sunt rumenite.

Intre timp taie rosiile si mozzarella bine scursa in felii de grosimea feliilor de vinete. Condimenteaza dupa gust.

Intr-un vas termorezistent, alterneaza straturi de vinete, rosii, mozzarella. Din loc in loc, pune cate o lingura de sos de rosii. Stropeste cu ulei de masline si presaram parmezanul. Da la cuptor 20-25 min la 200°C pana preparatul are o crusta rumenita.

Serveste cu frunze proaspete de busuioc. Pofta buna!