
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
750 g g | Rosii Rosie | |
6 - 8 catei catel | Usturoi Usturoi | |
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
50 ml ml | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
Piper Piper | ||
Sare Sare | ||
1 lingurite lingurita | Rozmarin Rozmarin | |
250 - 400 ml ml | Supa de legume Supa de legume | |
Busuioc Busuioc | ||
150 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | |
1 conserve conserva | Rosii decojite
Rosii decojite (optional) | |
125 g g | Parmezan Parmezan | |
Grisine Grisine |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSupa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Taie rosiile in sferturi, asaza-le intr-un vas/tava termorezistent. Pune feliile de ceapa si cateii de usturoi. Adauga uleiul de masline, sare, piper, rozmarin. Amesteca foarte bine. Coace 15 - 20 min la 220°C.
Pune rosiile in blender, adauga frunze de busuioc, supa de legume sau de pui, smantana dulce. Blenduieste pana ai consistenta dorita.

Pasul 2
Pentru chipsurile de parmezan, pregateste o tava mare de copt, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Formeaza 8 gramajoare de parmezan.
Da tava in cuptorul preincalzit la 220°C, 4 - 5 minute sau pana parmezanul se topeste si se rumeneste pe margini.
Lasa sa se raceasca foarte bine inainte de a le ridica din tava cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit bine ascutit.

Pasul 3
Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan este gata!
Am servit alaturi de grisine pe post de crutoane si a fost un adevarat festin de vara. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: poti folosi rosiile tale preferate, iar in functie de soiul folosit, supa va avea o aroma diferita. Pentru un gust si mai intrens de rosii, poti folosi si o conserva de rosii decojite in suc propriu. La capitolul supa, am folosit supa clara de legume, dar poti folosi si supa de pui sau apa si 2 cuburi BIO de baza de legume. Pentru o supa de rosii extra cremoasa, adauga si putina smantana dulce.