meriți să fii surprins
Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Azi pregatim impreuna o reteta de vara, cand rosiile sunt in plin sezon si ne bucuram de aroma lor - Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan!

Ingrediente

750 g g Rosii Rosie
6 - 8 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
50 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
Piper Piper
Sare Sare
1 lingurite lingurita Rozmarin Rozmarin
250 - 400 ml ml Supa de legume Supa de legume
Busuioc Busuioc
150 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
1 conserve conserva Rosii decojite Rosii decojite
(optional)
125 g g Parmezan Parmezan
Grisine Grisine

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(173)

Mod de preparare

Pasul 1

Taie rosiile in sferturi, asaza-le intr-un vas/tava termorezistent. Pune feliile de ceapa si cateii de usturoi. Adauga uleiul de masline, sare, piper, rozmarin. Amesteca foarte bine. Coace 15 - 20 min la 220°C.

Pune rosiile in blender, adauga frunze de busuioc, supa de legume sau de pui, smantana dulce. Blenduieste pana ai consistenta dorita.

Supa crema de rosii coapte

Pasul 2

Pentru chipsurile de parmezan, pregateste o tava mare de copt, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Formeaza 8 gramajoare de parmezan.

Da tava in cuptorul preincalzit la 220°C, 4 - 5 minute sau pana parmezanul se topeste si se rumeneste pe margini.

Lasa sa se raceasca foarte bine inainte de a le ridica din tava cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit bine ascutit.

Chipsuri de parmezan

Pasul 3

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan este gata!

Am servit alaturi de grisine pe post de crutoane si a fost un adevarat festin de vara. Pofta buna!

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: poti folosi rosiile tale preferate, iar in functie de soiul folosit, supa va avea o aroma diferita. Pentru un gust si mai intrens de rosii, poti folosi si o conserva de rosii decojite in suc propriu. La capitolul supa, am folosit supa clara de legume, dar poti folosi si supa de pui sau apa si 2 cuburi BIO de baza de legume. Pentru o supa de rosii extra cremoasa, adauga si putina smantana dulce.

2 oferte

Smântână  pentru gătitSmântână  pentru gătit
Smântână pentru gătit
25.04 - 28.04
-25%
3,99
2,99Lei
RoșiiRoșii
Roșii
22.04 - 28.04
-27%
8,99
6,49Lei
Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan
30 min

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Ingrediente

Rosie
750 g
Usturoi
6 - 8 catel
Ceapa alba
1 bucata
Ulei de masline extravirgin
50 ml
Piper
Sare
Rozmarin
1 lingurita
Supa de legume
250 - 400 ml
Busuioc
Smantana pentru gatit
150 ml
Rosii decojite (optional)
1 conserva
Parmezan
125 g
Grisine
Supa crema de rosii coapte
20 min

Pasul 1

Pas 1 - Supa crema de rosii coapte

Taie rosiile in sferturi, asaza-le intr-un vas/tava termorezistent. Pune feliile de ceapa si cateii de usturoi. Adauga uleiul de masline, sare, piper, rozmarin. Amesteca foarte bine. Coace 15 - 20 min la 220°C.

Pune rosiile in blender, adauga frunze de busuioc, supa de legume sau de pui, smantana dulce. Blenduieste pana ai consistenta dorita.

Rosie: 750 g
Usturoi: 6 - 8 catel
Ceapa alba: 1 bucata
Ulei de masline extravirgin: 50 ml
Piper
Sare
Rozmarin: 1 lingurita
Supa de legume: 250 - 400 ml
Busuioc
Smantana pentru gatit: 150 ml
Rosii decojite (optional): 1 conserva
Chipsuri de parmezan
5 min

Pasul 2

Pas 2 - Chipsuri de parmezan

Pentru chipsurile de parmezan, pregateste o tava mare de copt, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Formeaza 8 gramajoare de parmezan.

Da tava in cuptorul preincalzit la 220°C, 4 - 5 minute sau pana parmezanul se topeste si se rumeneste pe margini.

Lasa sa se raceasca foarte bine inainte de a le ridica din tava cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit bine ascutit.

Parmezan: 125 g
Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan
5 min

Pasul 3

Pas 3 - Asamblare supa crema de rosii cu chipsuri de parmezan

Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan este gata!

Am servit alaturi de grisine pe post de crutoane si a fost un adevarat festin de vara. Pofta buna!

Grisine
Supa crema de rosii coapte cu chipsuri de parmezan

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3