meriți să fii surprins
Paste Amatriciana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Una dintre retetele clasice de paste italiene - paste amatriciana sau paste all’amatriciana. Este un preparat nelipsit din meniurile restaurantelor din zona Romei, fiind una dintre cele 4 retete de paste romane, alaturi de carbonara, cacio e pepe si pasta alla Grigia.

Ingrediente

1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
(mare)
3 - 4 catei catel Usturoi Usturoi
250 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
200 g g Rosii cherry Rosii cherry
100 g g Parmezan Parmezan
250 g g Paste fusilli Paste fusilli
Sare Sare
Piper Piper

Paste Amatriciana

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(51)

Mod de preparare

Pune la fiert 2 litri de apa cu 0.5 lingurita sare. Cand apa clocoteste, adauga pastele. Fierbe cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj.

Intre timp, intr-o tigaie incapatoare, prajeste cubuletele de bacon cu o lingura de ulei de masline pana sunt rumenite. Adauga ceapa taiata pestisori, rosiile cherry taiate fasii, usturoiul trecut prin presa. Caleste-le impreuna 2-3 minute, apoi adauga 150ml din apa in care fierb pastele. Fierbe sosul la foc mare 5 minute sau pana lichidul scade la jumate.

Condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Nu uita ca si parmezanul este foarte sarat, deci poti adauga sare la final, daca este nevoie.

Adauga pastele si parmezanul. Amesteca foarte bine, mai lasa pe foc 1-2 minute.

Serveste paste amatriciana alaturi de extra parmezan.

Pofta buna!

Paste Amatriciana

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

Parmezan bioParmezan bio
Parmezan bio
03.10 - 09.10
23,99Lei