
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
1 bucati bucata | Ceapa alba
Ceapa alba (mare) | ||
3 - 4 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
250 g g | Bacon cubulete Bacon cubulete | ||
1 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
200 g g | Rosii cherry Rosii cherry | ||
100 g g | Parmezan Parmezan | ||
250 g g | Paste fusilli Paste fusilli | ||
Sare Sare | |||
Piper Piper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPaste Amatriciana
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pune la fiert 2 litri de apa cu 0.5 lingurita sare. Cand apa clocoteste, adauga pastele. Fierbe cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj.
Intre timp, intr-o tigaie incapatoare, prajeste cubuletele de bacon cu o lingura de ulei de masline pana sunt rumenite. Adauga ceapa taiata pestisori, rosiile cherry taiate fasii, usturoiul trecut prin presa. Caleste-le impreuna 2-3 minute, apoi adauga 150ml din apa in care fierb pastele. Fierbe sosul la foc mare 5 minute sau pana lichidul scade la jumate.
Condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Nu uita ca si parmezanul este foarte sarat, deci poti adauga sare la final, daca este nevoie.
Adauga pastele si parmezanul. Amesteca foarte bine, mai lasa pe foc 1-2 minute.
Serveste paste amatriciana alaturi de extra parmezan.
Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.