meriți să fii surprins
Bol vegan cu cartofi dulci si naut

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
O reteta vegana, de post, dar super satioasa, foarte colorata, plina de vitamine si anti-oxidanti.

Ingrediente

500 g g Cartofi dulci Cartof dulce
2 linguri lingura Mix condimente Mix condimente
(pentru legume)
Ulei de masline Ulei de masline
400 g g Naut Naut
Sare Sare
Piper Piper
Boia afumata Boia afumata
Usturoi granulat Usturoi granulat
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
1 bucati bucata Vinete Vanata
100 g g Orez bob rotund Orez bob rotund
Salata mixta Salata mixta
Rosii cherry Rosii cherry

Bol vegan cu cartofi dulci si naut

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(332)

Mod de preparare

Pasul 1

Curata cartofii dulci, taie-i cubulete de 1x1 cm.

Aseaza-i intr-un vas incapator, stropeste-i cu putin ulei de masline, condimenteaza-i dupa gust cu mix de condimente pentru legume. Amesteca foarte bine.

Da cartofii dulci la cuptorul incins la 200°C timp de 15-20 minute sau pana cartofii sunt facuti (furculita intra usor in ei).

Pregatirea cartofilor dulci

Pasul 2

Scurge bine nautul in conserva, spala-l sub jet de apa rece, tamponeaza-l cu prosop de hartie pentru a fi cat mai uscat.

Stropeste cu putin ulei de masline, condimenteaza cu sare, piper, boia afumata, usturoi granulat. Amesteca foarte bine.

Da nautul la cuptorul incins la 200°C timp de 15-20 minute sau pana nautul este crocant.

Pregatirea nautului

Pasul 3

Intre timp, ocupa-te de vinete. Taie ceapa si vanata in cubulete mari.

Caleste-le in foarte putin ulei de masline, la foc foarte mic. Daca este nevoie, adauga si cateva linguri de apa, dar nu adauga extra ulei.

Sunt gata cand vinetele sunt moi si ceapa este translucida, cam 10-12 minute la foc mic.

Pregatirea vinetei si a cepei

Pasul 4

Fierbe 100g de orez in apa cu sare, respectand timpul de fierbere de pe ambalaj. Cand este fiert, clateste-l foarte bine sub apa rece.

Acum asambleaza bolul vegan - un strat generos de salata, orez, naut, cartofi dulci, vinete, rosii. Stropeste cu ulei de masline dupa gust si condimenteaza dupa gust.

Pofta buna!

Asamblarea bolului vegan

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Cartofii dulci contin fibre, proteine, vitamine si minerale esentiale pentru sanatate, fiind considerati un super aliment. 100 de grame de cartofi dulci, fierti sau gatiti fara adoas de grasime, echivaleaza cu circa 86 de kilocalorii. Consumul de cartof dulce este benefic pentru persoanele care sufera de obezitate, diabet si anumite afectiuni cardiovasculare. Sunt ideali de consumat si in sezonul rece, pentru ca au un continut ridicat de vitamina C.

Boabele de naut sunt foarte bogate proteine si fibre, dar si o varietate de vitamine si minerale, avand putine calorii (doar 46 per 28 de grame). Nautul este o sursa foarte buna de fibre solubile si dietetice, care ajuta mentinerea unui sistem digestiv sanatos.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Togobete.

1 oferte

NăutNăut
Năut
22.04 - 28.04
-30%
4,29
2,99Lei
Bol vegan cu cartofi dulci si naut
60 min

Bol vegan cu cartofi dulci si naut

Ingrediente

Cartof dulce
500 g
Mix condimente (pentru legume)
2 lingura
Ulei de masline
Naut
400 g
Sare
Piper
Boia afumata
Usturoi granulat
Ceapa rosie
1 bucata
Vanata
1 bucata
Orez bob rotund
100 g
Salata mixta
Rosii cherry
Pregatirea cartofilor dulci
15 min

Pasul 1

Pregatirea cartofilor dulci

Curata cartofii dulci, taie-i cubulete de 1x1 cm.

Aseaza-i intr-un vas incapator, stropeste-i cu putin ulei de masline, condimenteaza-i dupa gust cu mix de condimente pentru legume. Amesteca foarte bine.

Da cartofii dulci la cuptorul incins la 200°C timp de 15-20 minute sau pana cartofii sunt facuti (furculita intra usor in ei).

Cartof dulce: 500 g
Mix condimente (pentru legume): 2 lingura
Ulei de masline
Pregatirea nautului
15 min

Pasul 2

Pregatirea nautului

Scurge bine nautul in conserva, spala-l sub jet de apa rece, tamponeaza-l cu prosop de hartie pentru a fi cat mai uscat.

Stropeste cu putin ulei de masline, condimenteaza cu sare, piper, boia afumata, usturoi granulat. Amesteca foarte bine.

Da nautul la cuptorul incins la 200°C timp de 15-20 minute sau pana nautul este crocant.

Naut: 400 g
Sare
Piper
Boia afumata
Usturoi granulat
Ulei de masline
Pregatirea vinetei si a cepei
15 min

Pasul 3

Pregatirea vinetei si a cepei

Intre timp, ocupa-te de vinete. Taie ceapa si vanata in cubulete mari.

Caleste-le in foarte putin ulei de masline, la foc foarte mic. Daca este nevoie, adauga si cateva linguri de apa, dar nu adauga extra ulei.

Sunt gata cand vinetele sunt moi si ceapa este translucida, cam 10-12 minute la foc mic.

Ceapa rosie: 1 bucata
Vanata: 1 bucata
Ulei de masline
Asamblarea bolului vegan
15 min

Pasul 4

Asamblarea bolului vegan

Fierbe 100g de orez in apa cu sare, respectand timpul de fierbere de pe ambalaj. Cand este fiert, clateste-l foarte bine sub apa rece.

Acum asambleaza bolul vegan - un strat generos de salata, orez, naut, cartofi dulci, vinete, rosii. Stropeste cu ulei de masline dupa gust si condimenteaza dupa gust.

Pofta buna!

Orez bob rotund: 100 g
Salata mixta
Rosii cherry
Ulei de masline
Bol vegan cu cartofi dulci si naut

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4