
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
500 g g | Cartofi dulci Cartof dulce | |
2 linguri lingura | Mix condimente
Mix condimente (pentru legume) | |
Ulei de masline Ulei de masline | ||
400 g g | Naut Naut | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
Boia afumata Boia afumata | ||
Usturoi granulat Usturoi granulat | ||
1 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | |
1 bucati bucata | Vinete Vanata | |
100 g g | Orez bob rotund Orez bob rotund | |
Salata mixta Salata mixta | ||
Rosii cherry Rosii cherry |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBol vegan cu cartofi dulci si naut
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Curata cartofii dulci, taie-i cubulete de 1x1 cm.
Aseaza-i intr-un vas incapator, stropeste-i cu putin ulei de masline, condimenteaza-i dupa gust cu mix de condimente pentru legume. Amesteca foarte bine.
Da cartofii dulci la cuptorul incins la 200°C timp de 15-20 minute sau pana cartofii sunt facuti (furculita intra usor in ei).

Pasul 2
Scurge bine nautul in conserva, spala-l sub jet de apa rece, tamponeaza-l cu prosop de hartie pentru a fi cat mai uscat.
Stropeste cu putin ulei de masline, condimenteaza cu sare, piper, boia afumata, usturoi granulat. Amesteca foarte bine.
Da nautul la cuptorul incins la 200°C timp de 15-20 minute sau pana nautul este crocant.

Pasul 3
Intre timp, ocupa-te de vinete. Taie ceapa si vanata in cubulete mari.
Caleste-le in foarte putin ulei de masline, la foc foarte mic. Daca este nevoie, adauga si cateva linguri de apa, dar nu adauga extra ulei.
Sunt gata cand vinetele sunt moi si ceapa este translucida, cam 10-12 minute la foc mic.

Pasul 4
Fierbe 100g de orez in apa cu sare, respectand timpul de fierbere de pe ambalaj. Cand este fiert, clateste-l foarte bine sub apa rece.
Acum asambleaza bolul vegan - un strat generos de salata, orez, naut, cartofi dulci, vinete, rosii. Stropeste cu ulei de masline dupa gust si condimenteaza dupa gust.
Pofta buna!

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Cartofii dulci contin fibre, proteine, vitamine si minerale esentiale pentru sanatate, fiind considerati un super aliment. 100 de grame de cartofi dulci, fierti sau gatiti fara adoas de grasime, echivaleaza cu circa 86 de kilocalorii. Consumul de cartof dulce este benefic pentru persoanele care sufera de obezitate, diabet si anumite afectiuni cardiovasculare. Sunt ideali de consumat si in sezonul rece, pentru ca au un continut ridicat de vitamina C.
Boabele de naut sunt foarte bogate proteine si fibre, dar si o varietate de vitamine si minerale, avand putine calorii (doar 46 per 28 de grame). Nautul este o sursa foarte buna de fibre solubile si dietetice, care ajuta mentinerea unui sistem digestiv sanatos.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Togobete.