meriți să fii surprins
Cozonac special cu ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

600 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
180 g g Zahar Zahar
250 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
150 g g Unt Unt
100 g g Fulgi de ciocolata Fulgi de ciocolata
2 bucati bucata Oua Ou

Cozonac special cu ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(5)

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu laptele si lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. In robotul d ebucatarie (puteti la fel de bine sa framantati cu mana) punem faina, oul, zaharul. Framantam in timp ce turnam laptele, in fir subtire. Dupa ce incorporam tot amestecul de lapte si drojdie, punem cele 100g unt moale. Framantam pana avem un aluat elastic, omoegn, usor lipicios.

Formam o bila de aluat si o mutam intr-un bol curat. Acoperim bolul cu folie alimentara si il punem intr-un loc caldut. Eu pun aluatul la dospit in cuptorul inchis, cu becul aprins. Lasam sa dospeasca 3 ore sau pana aluatul isi dubleaza volumul. Pe masa usor pudrata cu faina, intindem un dreptunghi de aluat de 0.5 cm grosime. Ungem aluatul cu unt topit si usor racit. Punem chipsurile de ciocolata si le apasam usor, pentru a intra in aluat.

Rulam foaie de aluat, de la mare la mic (incepem cu latura scurta). Din ruloul obtinut, taiem unul din capete, de cca 5 cm si il punem deoparte. Taiem ruloul in doua, pe lung, lasand un capat de 5 cm. Trecem capatul netaiat printer cele 2 fasii de aluat, pentru a obtine o floare.

Impletim cele doua fasii de aluat, iar la final includem in impletitura si bucata de rulou taiata initial. Mutam cozonacul in tava unsa cu spray non-stick sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasam sa dospeasca o ora sau pana creste frumos. Ungem cozonacul cu ou batut si il coacem in cuptorul incins la 160°C cu ventilatie sau 180°C static, timp de 35-45 minute. Dupa cca 20 minute de la introducerea in cuptor, acoperim cozonacul cu folie de aluminiu, ca sa fin siguri ca nu se rumeneste prea tare. Cozonacul e gata cand trece testul scobitorii. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.