meriți să fii surprins
Chec marmorat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Chec marmorat, gustul copilariei, o reteta de familie, mostenita de la Buni Sia!

Ingrediente

250 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
250 g g Zahar brun Zahar brun
4 bucati bucata Oua Ou
500 g g Faina Faina
250 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 lingurite lingurita Esenta de rom Esenta de rom
25 g g Cacao Cacao

Chec marmorat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(32)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 22 cm sau o tava mare pentru chec/cozonac.

Intr-un bol incapator punem iaurtul, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, ouale. Amestecam cu mixerul la viteza medie, pana avem o compozitie omogena.

Impartim compozitia in 2 parti egale. Intr-una din parti adaugam cacao si esenta de rom. Omogenizam cu mixerul.

Alternam in tava cate o lingura din aluatuld e vanilie cu cate o lingura din aluatul de cacao. Folosim apoi un cutit sau o frigaruie pentru a Marmora checul.

Coacem 1 ora, in cuptorul incins la 180°C. Dupa 45 minute, acoperim checul cu folie de aluminiu si continuam sa coacem pana trece testul scobitorii - o scobitoare introdusa in mijlocul aluatului eise curata, fara urma de aluat.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.