meriți să fii surprins
Chec cu dovleac si nuci pecan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

300 g g Dovleac Dovleac
(copt)
10 ml ml Zeama de lamaie Zeama de lamaie
150 g g Zahar Zahar
120 ml ml Ulei Ulei
5 g g Scortisoara Scortisoara
10 g g Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
10 g g Praf de copt Praf de copt
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
70 g g Nuci pecan Nuci pecan
270 g g Faina Faina
50 g g Zahar Zahar
25 g g Cacao Cacao
50 ml ml Ulei Ulei
50 ml ml Apa Apa

Chec cu dovleac si nuci pecan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(150)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru inceput, coace dovleacul. Spala-l, taie-l pe vertical, curata-l de seminte, pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-l la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 1,5 h.

Dupa ce s-a copt dovleacul, scoate-l si pregateste din el un piure (300 g). 

Intr-un bol mare, adauga piureul de dovleac copt, zeama de lamaie, zaharul, uleiul si amesteca bine totul. Dupa omogenizare, adauga scortisoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zaharul vanilinat si nucile pecan tocate grosier. Omogenizeaza si adauga faina. Amesteca  din nou.

Pregateste o tava de chec termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia de chec.

Baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 40 minute. 

Pasul 2

Pentru glazura de cacao, pune un vas pe foc, adauga zaharul, cacao si amesteca cu un tel. Apoi pune uleiul si apa si amesteca din nou cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Da intr-un clocot si apoi lasa la racit.

Cand s-a racit si checul, toarna glazura si orneaza-l cu nuci pecan. Lasa-l cateva ore sau pana a doua zi cand poti servi. Pofta buna!

Chec cu dovleac si nuci pecan
2:30 h

Chec cu dovleac si nuci pecan

Ingrediente

Dovleac (copt)
300 g
Zeama de lamaie
10 ml
Zahar
150 g
Ulei
120 ml
Scortisoara
5 g
Bicarbonat de sodiu
10 g
Praf de copt
10 g
Zahar vanilat
1 plic
Nuci pecan
70 g
Faina
270 g
Zahar
50 g
Cacao
25 g
Ulei
50 ml
Apa
50 ml
Chec cu dovleac si nuci pecan
2:25 h

Pasul 1

Pas 1 - Chec cu dovleac si nuci pecan

Pentru inceput, coace dovleacul. Spala-l, taie-l pe vertical, curata-l de seminte, pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-l la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 1,5 h.

Dupa ce s-a copt dovleacul, scoate-l si pregateste din el un piure (300 g). 

Intr-un bol mare, adauga piureul de dovleac copt, zeama de lamaie, zaharul, uleiul si amesteca bine totul. Dupa omogenizare, adauga scortisoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zaharul vanilinat si nucile pecan tocate grosier. Omogenizeaza si adauga faina. Amesteca  din nou.

Pregateste o tava de chec termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia de chec.

Baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 40 minute. 

Dovleac (copt): 300 g
Zeama de lamaie: 10 ml
Zahar: 150 g
Ulei: 120 ml
Scortisoara: 5 g
Bicarbonat de sodiu: 10 g
Praf de copt: 10 g
Zahar vanilat: 1 plic
Nuci pecan: 70 g
Faina: 270 g
Chec cu dovleac si nuci pecan
5 min

Pasul 2

Pas 2 - Glazura de cacao pentru chec

Pentru glazura de cacao, pune un vas pe foc, adauga zaharul, cacao si amesteca cu un tel. Apoi pune uleiul si apa si amesteca din nou cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Da intr-un clocot si apoi lasa la racit.

Cand s-a racit si checul, toarna glazura si orneaza-l cu nuci pecan. Lasa-l cateva ore sau pana a doua zi cand poti servi. Pofta buna!

Zahar: 50 g
Cacao: 25 g
Ulei: 50 ml
Apa: 50 ml
Chec cu dovleac si nuci pecan

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2