Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Dovleac
Dovleac (copt) | |
10 ml ml | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
150 g g | Zahar Zahar | |
120 ml ml | Ulei Ulei | |
5 g g | Scortisoara Scortisoara | |
10 g g | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | |
10 g g | Praf de copt Praf de copt | |
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
70 g g | Nuci pecan Nuci pecan | |
270 g g | Faina Faina | |
50 g g | Zahar Zahar | |
25 g g | Cacao Cacao | |
50 ml ml | Ulei Ulei | |
50 ml ml | Apa Apa |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChec cu dovleac si nuci pecan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru inceput, coace dovleacul. Spala-l, taie-l pe vertical, curata-l de seminte, pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-l la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 1,5 h.
Dupa ce s-a copt dovleacul, scoate-l si pregateste din el un piure (300 g).
Intr-un bol mare, adauga piureul de dovleac copt, zeama de lamaie, zaharul, uleiul si amesteca bine totul. Dupa omogenizare, adauga scortisoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zaharul vanilinat si nucile pecan tocate grosier. Omogenizeaza si adauga faina. Amesteca din nou.
Pregateste o tava de chec termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si adauga compozitia de chec.
Baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 40 minute.
Pasul 2
Pentru glazura de cacao, pune un vas pe foc, adauga zaharul, cacao si amesteca cu un tel. Apoi pune uleiul si apa si amesteca din nou cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Da intr-un clocot si apoi lasa la racit.
Cand s-a racit si checul, toarna glazura si orneaza-l cu nuci pecan. Lasa-l cateva ore sau pana a doua zi cand poti servi. Pofta buna!