meriți să fii surprins
Banana carrot cake

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
O combinatie perfecta in banana bread (un chec pe baza de banane, foarte dens si umed) si carrot cake (un chec pe baza de morcovi si foarte aromat) - Banana carrot cake este o prajitura ideala pentru mesele din timpul saptamanii. Il ai in frigider, gata sa fie servit la pranz sau gustare!

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
130 g g Zahar Zahar
60 ml ml Ulei Ulei
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
3 bucati bucata Banane Banana
2 bucati bucata Morcovi Morcov
(medii)
250 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
150 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
80 g g Zahar pudra Zahar pudra

Banana carrot cake

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(71)

Mod de preparare

Pasul 1

Incinge cuptorul la 160°C, unge cu unt si faina sau spray non stick o tava rotunda, de 20-22cm diametru.

Intr-un bol incapator mixeaza ouale, zaharul, uleiul, vanilia. Amesteca 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, pana ai o spuma. Adauga bananele pisate cu furculita, morcovii dati pe razatoare. Amesteca foarte bine.

Pas 1 - Banana carrot cake

Pasul 2

Incorporeaza si faina, praful de copt, scortisoara. Trebuie sa ai o compozitie omogena.

Toarna compozitia in tava, niveleaza cu spatula.

Coace banana carrot cake 45-50 min sau pana trece testul scobitorii.

Daca prajitura se rumeneste dar nu este facuta in interior, acopera cu folie de aluminiu si continua coacerea.

Pas 2 - Banana carrot cake

Pasul 3

Lasa banana carrot cake sa se raceasca la temperature camerei. Intre timp, pregateste crema: amesteca cu mixerul mascarpone si zaharul pudra (poti folosi si zahar pudra vanilinat) pana granulele de zahar nu se mai simt. Decoreaza prajitura cu crema de mascarpone si fructe.

Banana carrot cake se pastreaza foarte bine la frigider 3-4 zile. Daca preferi varianta cu ciocolata, inlocuieste zaharul pudra din crema cu 100g crema de ciocolata sau alune.

Sa iti fie de cel mai bine!

Pas 3 - Banana carrot cake

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: pentru banana bread folositi intotdeauna banana foarte bine coapte, de obicei acele banane uitate in cosul de fructe. Cu cat bananele sunt mai bine coapte, cu atat aroma este mai intensa si prajitura este mai dulce, astfel ca poti reduce cantitatea de zahar folosita. Puteti coace Banana carrot cake in forma rotunda, cu diametrul de 20-22 cm, dar si in forme pentru briose sau in tava pentru chec/cozonac. Trebuie doar sa ajustati timpul de coacere. Banana carrot cake, indiferent de forma in care este coapta, este gata cand trece testul scobitorii - o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat.

Banana carrot cake
60 min

Banana carrot cake

Ingrediente

Ou
3 bucata
Zahar
130 g
Ulei
60 ml
Esenta de vanilie
1 lingurita
Banana
3 bucata
Morcov (medii)
2 bucata
Faina
250 g
Praf de copt
1 plic
Scortisoara
1 lingurita
Branza mascarpone
150 g
Zahar pudra
80 g
Pas 1 - Banana carrot cake
5 min

Pasul 1

Pas 1 - Banana carrot cake

Incinge cuptorul la 160°C, unge cu unt si faina sau spray non stick o tava rotunda, de 20-22cm diametru.

Intr-un bol incapator mixeaza ouale, zaharul, uleiul, vanilia. Amesteca 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, pana ai o spuma. Adauga bananele pisate cu furculita, morcovii dati pe razatoare. Amesteca foarte bine.

Ou: 3 bucata
Zahar: 130 g
Ulei: 60 ml
Esenta de vanilie: 1 lingurita
Banana: 3 bucata
Morcov (medii): 2 bucata
Pas 2 - Banana carrot cake
50 min

Pasul 2

Pas 2 - Banana carrot cake

Incorporeaza si faina, praful de copt, scortisoara. Trebuie sa ai o compozitie omogena.

Toarna compozitia in tava, niveleaza cu spatula.

Coace banana carrot cake 45-50 min sau pana trece testul scobitorii.

Daca prajitura se rumeneste dar nu este facuta in interior, acopera cu folie de aluminiu si continua coacerea.

Faina: 250 g
Praf de copt: 1 plic
Scortisoara: 1 lingurita
Pas 3 - Banana carrot cake
5 min

Pasul 3

Pas 3 - Banana carrot cake

Lasa banana carrot cake sa se raceasca la temperature camerei. Intre timp, pregateste crema: amesteca cu mixerul mascarpone si zaharul pudra (poti folosi si zahar pudra vanilinat) pana granulele de zahar nu se mai simt. Decoreaza prajitura cu crema de mascarpone si fructe.

Banana carrot cake se pastreaza foarte bine la frigider 3-4 zile. Daca preferi varianta cu ciocolata, inlocuieste zaharul pudra din crema cu 100g crema de ciocolata sau alune.

Sa iti fie de cel mai bine!

Branza mascarpone: 150 g
Zahar pudra: 80 g
Banana carrot cake

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3