
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
4 bucati bucata | Oua
Ou (mari) | ||
130 g g | Zahar tos Zahar tos | ||
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | ||
1 praf praf | Sare Sare | ||
100 ml ml | Ulei Ulei | ||
180 ml ml | Lapte Lapte | ||
300 g g | Faina Faina | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
50 ml ml | Lapte Lapte | ||
15 g g | Cacao Cacao | ||
Esenta de rom Esenta de rom |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChec Zebra
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt si faina sau tapeteaza cu hartie de copt tava pentru chec.
Intr-un bol incapator, pune ouale, zaharul, vanilia si sarea. Mixeaza cu mixerul la viteza mare 5 minute/ pana obtii o spuma.
Adauga 100ml ulei si 180ml lapte. Amesteca. La final adauga faina si praful de copt, amesteca pana ai un aluat omogen.

Pasul 2
Imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti pune amestecul facut din 50ml lapte + 15g cacao si esenta de rom. Incepe sa pui in tava, 3 linguri din fiecare aluat, in mijlocul tavii. Astfel vei obtine efectul de zebra.
Coace la 180°C, 40-45 minute sau pana trece “testul scobitorii”, respectiv o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curate, fara urme de aluat.
Sa iti fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.