meriți să fii surprins
Chec Zebra

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Daca esti iubitor de checuri si cauti o reteta pentru un chec pufosel si aromat, trebuie sa incerci reteta de Chec Zebra. De ce ii spunem Chec Zebra? Este, practic, un chec marmorat, cu o compozitie pe baza de vanilie si una pe baza de cacao si rom, dar modul in care le punem in tava ne ofera la final un efect vizual foarte simpatic!

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
(mari)
130 g g Zahar tos Zahar tos
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 praf praf Sare Sare
100 ml ml Ulei Ulei
180 ml ml Lapte Lapte
300 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
50 ml ml Lapte Lapte
15 g g Cacao Cacao
Esenta de rom Esenta de rom

Chec Zebra

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(381)

Mod de preparare

Pasul 1

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt si faina sau tapeteaza cu hartie de copt tava pentru chec.
Intr-un bol incapator, pune ouale, zaharul, vanilia si sarea. Mixeaza cu mixerul la viteza mare 5 minute/ pana obtii o spuma.

Adauga 100ml ulei si 180ml lapte. Amesteca. La final adauga faina si praful de copt, amesteca pana ai un aluat omogen.

Pas 1 - Chec Zebra

Pasul 2

Imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti pune amestecul facut din 50ml lapte + 15g cacao si esenta de rom. Incepe sa pui in tava, 3 linguri din fiecare aluat, in mijlocul tavii. Astfel vei obtine efectul de zebra.

Coace la 180°C, 40-45 minute sau pana trece “testul scobitorii”, respectiv o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curate, fara urme de aluat.

Sa iti fie de cel mai bine!

Pas 2 - Chec Zebra

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Chec Zebra
60 min

Chec Zebra

Ingrediente

Ou (mari)
4 bucata
Zahar tos
130 g
Esenta de vanilie
1 lingurita
Sare
1 praf
Ulei
100 ml
Lapte
180 ml
Faina
300 g
Praf de copt
1 plic
Lapte
50 ml
Cacao
15 g
Esenta de rom
Pas 1 - Chec Zebra
15 min

Pasul 1

Pas 1 - Chec Zebra

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt si faina sau tapeteaza cu hartie de copt tava pentru chec.
Intr-un bol incapator, pune ouale, zaharul, vanilia si sarea. Mixeaza cu mixerul la viteza mare 5 minute/ pana obtii o spuma.

Adauga 100ml ulei si 180ml lapte. Amesteca. La final adauga faina si praful de copt, amesteca pana ai un aluat omogen.

Ou (mari): 4 bucata
Zahar tos: 130 g
Esenta de vanilie: 1 lingurita
Sare: 1 praf
Ulei: 100 ml
Lapte: 180 ml
Faina: 300 g
Praf de copt: 1 plic
Pas 2 - Chec Zebra
45 min

Pasul 2

Pas 2 - Chec Zebra

Imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti pune amestecul facut din 50ml lapte + 15g cacao si esenta de rom. Incepe sa pui in tava, 3 linguri din fiecare aluat, in mijlocul tavii. Astfel vei obtine efectul de zebra.

Coace la 180°C, 40-45 minute sau pana trece “testul scobitorii”, respectiv o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curate, fara urme de aluat.

Sa iti fie de cel mai bine!

Lapte: 50 ml
Cacao: 15 g
Esenta de rom
Chec Zebra

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2