meriți să fii surprins
Chec cu afine si banane

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

125 g g Unt Unt
250 g g Zahar Zahar
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
3 bucati bucata Oua Ou
3 bucati bucata Banane Banana
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
200 g g Afine Afine

Chec cu afine si banane

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(69)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 160°C cu ventilatie. Este foarte important ca untul sa fie moale, la temperature camerei. Spumam untul cu zaharul si miezul de la pastaia de vanilie, cu mixerul la viteza mare, 10 minute sau pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Punem bananele, facute piure cu furculita. Amestecam. Adaugam apoi si faina, cernuta impreuna cu sarea si praful de copt. Amestecam.

La final punem afinele, trecute prin faina. Amestecam usor cu spatula. Turnam compozitia intr-o tava pentru chec sau cozonac, unsa cu unt si tapetata cu faina, sau cu unt si hartie de copt. Coacem checul cu banane 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat) si este frumos rumenit. Lasam sa se raceasca putin in tava, apoi il rasturnam pe un fund de lemn, pe o parte, si il lasam sa se raceasca foarte bine. Este foarte important pentru ca Banana bread sa nu se lase.

Cand checul este rece, il pudram cu zahar, il feliem si ne bucuram de un desert delicios! Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.