
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
125 g g | Unt Unt | |
250 g g | Zahar Zahar | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
3 bucati bucata | Banane Banana | |
250 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare | |
200 g g | Afine Afine |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChec cu afine si banane
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 160°C cu ventilatie. Este foarte important ca untul sa fie moale, la temperature camerei. Spumam untul cu zaharul si miezul de la pastaia de vanilie, cu mixerul la viteza mare, 10 minute sau pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Punem bananele, facute piure cu furculita. Amestecam. Adaugam apoi si faina, cernuta impreuna cu sarea si praful de copt. Amestecam.
La final punem afinele, trecute prin faina. Amestecam usor cu spatula. Turnam compozitia intr-o tava pentru chec sau cozonac, unsa cu unt si tapetata cu faina, sau cu unt si hartie de copt. Coacem checul cu banane 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat) si este frumos rumenit. Lasam sa se raceasca putin in tava, apoi il rasturnam pe un fund de lemn, pe o parte, si il lasam sa se raceasca foarte bine. Este foarte important pentru ca Banana bread sa nu se lase.
Cand checul este rece, il pudram cu zahar, il feliem si ne bucuram de un desert delicios! Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.