meriți să fii surprins
Arici dulci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

125 g g Unt Unt
60 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 praf praf Sare Sare
1 bucati bucata Oua Ou
225 g g Faina Faina
150 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
100 g g Ciocolata Ciocolata
(rasa)

Arici dulci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(14)

Mod de preparare

Taiati untul in cubulete si framantati-l cu celelalte ingrediente pentru aluat. Punetialuatul la rece vreme de minim 1 h. Din aluat faceti circa 30 de bile cu mainile datecu faina. Turtiti-le usor si formati-le un varf intr-un loc ca sa arate ca niste arici mici.Asezati-i pe tavi acoperite cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 °Ccirca 15 min., pana se rumenesc usor pe margine. Scoateti-i si lasati biscuitii sa seraceasca pe un gratar de prajituri.

Tocati ciocolata si topiti-o intr-o baie de apa fierbinte. Scufundati aricii cu rotunjimeapentru a fi acoperiti pana la aproximativ 2/3. Asezati-i pe o bucata de hartie de copt siacoperiti-i din belsug cu razatura de ciocolata.Bagati restul de ciocolata intr-o mica punga de congelare, inchideti-o si taiati-i uncolt. La partea ascutita a ariciului, turnati-le ochi si nas. Lasati la uscat.

Dieta

Grasime4 g Carbohidrati13 g Proteina2 g kCal105 Kilojoule438