meriți să fii surprins
Biscotti cu portocale, alune de padure si ciocolata amaruie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Aluatul de baza este preparat cu ingrediente simple, si chiar daca reteta originala prevede cateva oua in compozitie, aceasta versiune vegana se foloseste de praful de copt ca agent de crestere, fiind un preparat perfect si in post.

Ingrediente

150 g g Faina Faina
150 g g Faina neagra de grau Faina neagra de grau
(integrala)
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
0,25 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
80 g g Alune de padure Alune de padure
5 linguri lingura Bautura din soia Bautura din soia
2 linguri lingura Ulei de cocos Ulei de cocos
0,5 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 varfuri varf Scortisoara macinata Scortisoara macinata
0,5 bucati bucata Portocale Portocala
(sucul si coaja)
40 g g Coaja de portocala Coaja de portocala
(confiata)
125 g g Zahar brun Zahar brun
170 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra

Biscotti cu portocale, alune de padure si ciocolata amaruie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(83)

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de biscotti, adauga intr-un bol 150 g faina alba si 150 g faina integrala.

Adauga o jumatate de pliculet de praf de copt si un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu. Amesteca si lasa deoparte.

Marunteste 80 g de alune coapte  si pune-le intr-un bol.

Intr-un bol separat, amesteca 5 linguri de lapte de soia, 2 linguri de ulei de cocos bio, topit in prealabil, o jumatate de pliculet de zahar vanilat, 125 g de zahar brun, sucul si coaja de la o jumatate de portocala, 40 g de coaja de protocala confiata si un varf de scortisoara macinata. Amesteca bine, pana cand zaharul s-a dizvolvat.

Toarna compozitia peste mixul de faina si adauga alunele maruntite.

Amesteca usor cu o lingura sau cu mana. Cand compozitia s-a prins, transfera aluatul pe masa de lucru.

Modeleaza si aplatizeaza cu mana aluatul intr-un cilindru de aprox. 1,5 cm inaltime.

Transfera-l pe o tava si coace-l la 150°C pentru 15 minute.

Scoate compozitia de la cuptor si las-o sa se raceasca 15 minute, dupa care feliaza-o in bucati de 1-1,5 cm grosime.

Intoarce biscuitii si aranjeaza-i pe tava. Pune-i la copt din nou, la aceeasi temperatura, pentru inca 6-7 minute. Daca vrei sa fie bine rumeniti, intoarce-i si pe partea cealalta si mai lasa-i la copt pentru inca 6-7 minute, pana cand s-au rumenit pe ambele parti.

Topeste 170 g de ciocolata neagra la bain marie.

Dupa ce biscotti s-au racit, inveleste-i pe jumatate in ciocolata topita si pune-i pe o tava cu hartie de copt, ca sa nu se lipeasca. Lasa-i la frigider 15 minute sa se intareasca ciocolata si  serveste. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Ana Rusu.