
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiscotti cu portocale, alune de padure si ciocolata amaruie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul de biscotti, adauga intr-un bol 150 g faina alba si 150 g faina integrala.
Adauga o jumatate de pliculet de praf de copt si un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu. Amesteca si lasa deoparte.
Marunteste 80 g de alune coapte si pune-le intr-un bol.
Intr-un bol separat, amesteca 5 linguri de lapte de soia, 2 linguri de ulei de cocos bio, topit in prealabil, o jumatate de pliculet de zahar vanilat, 125 g de zahar brun, sucul si coaja de la o jumatate de portocala, 40 g de coaja de protocala confiata si un varf de scortisoara macinata. Amesteca bine, pana cand zaharul s-a dizvolvat.
Toarna compozitia peste mixul de faina si adauga alunele maruntite.
Amesteca usor cu o lingura sau cu mana. Cand compozitia s-a prins, transfera aluatul pe masa de lucru.
Modeleaza si aplatizeaza cu mana aluatul intr-un cilindru de aprox. 1,5 cm inaltime.
Transfera-l pe o tava si coace-l la 150°C pentru 15 minute.
Scoate compozitia de la cuptor si las-o sa se raceasca 15 minute, dupa care feliaza-o in bucati de 1-1,5 cm grosime.
Intoarce biscuitii si aranjeaza-i pe tava. Pune-i la copt din nou, la aceeasi temperatura, pentru inca 6-7 minute. Daca vrei sa fie bine rumeniti, intoarce-i si pe partea cealalta si mai lasa-i la copt pentru inca 6-7 minute, pana cand s-au rumenit pe ambele parti.
Topeste 170 g de ciocolata neagra la bain marie.
Dupa ce biscotti s-au racit, inveleste-i pe jumatate in ciocolata topita si pune-i pe o tava cu hartie de copt, ca sa nu se lipeasca. Lasa-i la frigider 15 minute sa se intareasca ciocolata si serveste. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Ana Rusu.