« Inapoi

Tarta cu branza si curmale Medjoul

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

90 Min.
(1)
Durată
Dificultate
1 Aprecieri
Tarta cu branza si curmale Medjoul
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 90 Min.

Pentru aluat, amestecam ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen, lasam la frigider sa se intareasca si sa se odihneasca. Intindem aluatul si-l asezam intr-o tava pentru tarte, cu grija sa imbracam bine si peretii tavii, cu atentie ca aluatul sa aiba aceeasi grosime peste tot. Intepam baza aluatului cu o furculita sa evitam sa se umfle. Taiem o hartie de copt de dimensiunea tavii, asezam hartia peste aluat, punem boabe de fasole deasupra pentru a fi siguri ca aluatul nu se va umfla la copt si dam la cuptorul incins la 170?C timp de 15 minute.

Intr-un bol amestecam branza maruntita cu mierea, ouale, sucul si coaja de la 2 portocale. Curatam curmalele de samburi, le maruntim la cutit si amestecam cu umplutura de branza. Adaugam umplutura peste aluatul copt si reintroducem tarta in cuptorul incins la 170?C timp de 15-20 minute, pana cand umplutura este ferma.

Lasam sa se raceasca si servim rece langa o cafea fierbinte.